U Nišu je održan prvi u nizu sastanaka koji treba da dovede do formiranja Saveta za pripremanje krivične tužbe protiv 19 članica NATO pakta koje su 1999. godine bombardovali Srbiju, a kako je izneo jedan od inicijatora osnivanja Saveta advokat Srđan Aleksić, cilj je da građani Srbije koji su oboleli od kancera zbog osiromašenog uranijuma, dobiju materijalnu i nematerijalnu odštetu i budu adekvatno lečeni.

 1

Niški advokat Srđan Aleksić osniva savet koji će raditi na pripremi tužbe prema članicama NATO jer su koristili osiromašeni uranijum u bombardovanju Srbije. Kako prenose Južne vesti, bivši gradski većnik kaže da već postoji sudska praksa u Italiji koja je potvrdila postojanje veze između izloženosti dejstvu ove municije i oboljevanja od teških bolesti.

 163

Prvi u nizu sastanaka koji treba da dovedu do formiranja Saveta za pripremanje krivične tužbe protiv 19 članica NATO pakta koje su 1999. godine bombardovali našu zemlju održan je u četvrtak naveče u Nišu

 159

Posle niza sastanaka, najpre na jugu Srbije, biće formiran Savet za pokretanje tužbe protiv 19 država-članica NATO-a zbog bombardovanja osiromašenim uranijumom, najavljeno je sinoć na prvom sastanku održanom u Nišu.

 11

Posle niza sastanaka, najpre na jugu Srbije, biće formiran Savet za pokretanje tužbe protiv 19 država članica NATO pakta zbog bombardovanja osiromašenim uranijumom, najavljeno je sinoć na prvom održanom sastanku u Nišu.

 10

U Nišu će večeras biti osnovan savet za pripremu tužbe protiv zemalja članica NATO koje su bombardovale Srbiju, rekao je jedan od inicijatora osnivanja ovog tela niški advokat Srđan Aleksić.

 162