Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće potpisati sporazum sa Beogradom ukoliko on ne bude podrazumevao recipročno priznanje, ali je dodao da je skeptičan kada je reč o mogućnosti da se do takvog dogovora dođe.

 

Kosovski predsednik, Hašim Tači, izjavio je danas u Skoplju da, kako je rekao, eventualni sporazum Beograda i Prištine neće imati bilo kakve posledice za susedne zemlje, te da niko zbog toga ne treba da brine.

 

Kosovski predsednik Hašim Tači sastao se danasu Skoplju sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevim, sa kojim je, kako je rekao, razgovarao i o dijalogu Beograda i Prištine, te ponovio da taj proces neće biti lako postignut, ali da je on optimista.

 

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je razgovarao sa Hašimom Tačijem, na inicijativu kosovskog predsednika. Tači, kako je saopšteno, namerava sve susede da upozna s rezultatima dijaloga između Prištine i Beograda, i daljim planovima.

 

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači izjavio je u sredu u Skoplju da, kako je rekao, eventualni sporazum Beograda i Prištine neće imati bilo kakve posledice za susedne zemlje, te da niko zbog toga ne treba da brine

 10