Grčka raspisala međunarodnu poternicu za vođom crnogorskog kriminalnog "škaljarskog klana" Jovice Vukotića zbog sumnje da je umešan u trgovinu 135 kg kokaina. To je izjavio ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, kojoi je dodao da se protiv vođe crnogorskog kriminalnog klana, koji je proteran iz Turske, vodi krivični proces u Srbiji.

 

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu predložilo sudu da odredi pritvor Jovici Vukotiću zbog opasnosti od bekstva i bojazni da ne ponovi krivično delo. Vukotić, kojeg mediji nazivaju vo]om "škaljarskog klana" iz Crne Gore, je prethodno saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivi;no delo falsifikovanje isprave, odnosno pasoša, sa kojim je uhapšen u Turskoj pre dva dana, navodi Tanjug.

 

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Jovici Vukotiću, kojeg mediji nazivaju vođom "škaljarskog klana" iz Crne Gore. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i bojazni da ne ponovi krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Irina Kovačević.