NOVI SAD - Novi vlasnik Fabrike čarapa Udarnik u stečaju, od 10. oktobra je melenačka firma Agrorit.

 

Ima fabrika u Kuršumliji, ja ću da im pokažem gde je, ali je zatvorena, rekao je predsednik Aleksandar Vučić. On je, odgovarajući na novinarska pitanja šta je sa "nevidljivom fabrikom“ u tom gradu, koju je navodno najavio poslanik Vladimir Marinković, rekao:

 

Kompanija Leoni započela je danas u Kraljevu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izgradnju četvrte fabrike kablova u našoj zemlji, koja će zaposliti 5.000 radnika

 

Nemačka kompanija Leoni danas je u Kraljevu počela izgradnju fabrike kablova, četvrte u Srbiji, a vrednost investicije je 60 miliona evra.Planirano je da prvi pogon površine 6.500 kvadrata, bude završen do kraja godine i da probna proizvodnja kablovskih setova za automobilsku industriju bude pokrenuta do početka februara iduće godine, do kada će biti uposleno više od 1.000 radnika. Serijska proizvodnja za namečki Mercedes-benc trebalo bi da počne krajem 2019, odnosno početkom 2020. godine, a da kompletna fabrika koja će imati 65.000 kvadrata bude izgradjena do 2023. godine i u njoj da radi oko 5.000 ljudi.Leoni u Srbiji ima fabrike u Prokuplju, Malošištu i Nišu, gde je investirao oko 90 miliona evra i upošljava 6.000 ljudi.Svečanosti povodom početka izgradnje najveće fabrike Leonija u Srbiji i prve fabrike u Kraljevu posle 30 godina prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da Leoni upošljavanjem još nekoliko hiljada radnika postaje najveći poslodavac u Srbiji.

 

Novi vlasnik Fabrike čarapa "Udarnik” u stečaju od juče je melenačka firma "Agrorit”, saznaje "Dnevnik”. U prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, u Odeljenju za stečaj u Novom Sadu, održano javno nadmetanje za kupovinu imovine nekada jedne od najuspešnijih fabrika u Jugoslaviji.

 

KRALjEVO - Danas počinjemo da vraćamo Kraljevo na mapu industrijskih centara Srbije, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanosti povodom izgradnje četvrte nemačke fabrike Leoni.…

 

"Srećan sam što sam kao predsednik otvorio ovako veliku fabriku u Kraljevu“, rekao je predsednik Aleksandar Vučić. On je na svečanosti povodom izgradnje četvrte nemačke fabrike Leoni, podsetio da je tu nekada bika fabrika vagona, a da je posle 2000. posao izgubilo više od 16.000 ljudi.

 

ZRENjANIN: Novi vlasnik Fabrike čarapa „Udarnik” u stečaju od juče je melenačka firma „Agrorit”, saznaje „Dnevnik”.