Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da zakon kojim su smanjene penzije nema rok do kad važi, ali da su se stvorili uslovi da se za penzije u idućoj godini izdvoji 20 milijardi dinara više nego 2014. kao i da se nastavi sa socijalnom komponentom budžeta.

 

Ministar finansija Dušan Vujović kaže da je jedan od ciljeva reforme Poreske uprave i brži povraćaj PDV-a. On je u skupštini u toku rasprave o predlogu budžeta za narednu godinu rekao da se sada kasni sa povraćajem PDV-a zato što imamo razne slučajeve zloupotrebe u tom procesu.

 2

U skupštinskoj raspravi o budžetu za 2018. godinu polemisalo se i o opravdanosti izgradnje gondole u Beogradu. Dok je ministar finansija Dušan Vujović tvrdio da budžet može da podnese gradnju gondole, šef poslanika SDS Marko Đurišić kaže da je taj projekat sramota, a ministri Zorana Mihajlović i Rasim Ljajić tvrde da će gondola biti pravi pogodak za turizam Beograda.

 5

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je danas da Srbija nije na "crnoj listu poreskih rajeva", na koju je EU upisala 17 zemalja u kojima je omogućena nezakonita utaja poreza. Vujović je

 

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da je za penzije u 2018. namenjeno oko 527 milijardi dinara, što je za skoro 20 milijardi više nego 2014. godine. Vujović je u skupštini rekao da je plan da PIO Fond sve manje zavisi od subvencija, odnosno transfera iz budžeta, iako se povećavaju penzije.

 

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je danas da se slaže sa primedbama mnogih poslanika opozicije na Predlog budžeta za 2018. godinu i da je podjednako zabrinut kao i oni, ali da su rešenja koja nude "nekoherentna i neizvodljiva".On je na sednici Skupštine Srbije na kojoj se razmatra Predlog budžeta za narednu godinu rekao da "nudi težak, ali pravi put za privredni rast"."Kada sam izabran za ministra budžetski deficit je bio 8,8 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) i preostalo je bilo 78 dana do bankrota", rekao je Vujović.On je istakao da se slaže da je visok javni dug i da ...

 

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je da Srbija nije na "crnoj listu poreskih rajeva". Na tu listu je EU upisala17 zemalja u kojima je omogućena nezakonita utaja poreza.

 

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je danas da Srbija nije na "crnoj listu poreskih rajeva", na koju je EU upisala 17 zemalja u kojima je omogućena nezakonita utaja poreza.Vujović je na sednici Skupštine Srbije o državnom budžetu za 2018. godinu kazao da se pričom o tome da je Srbija na toj listi "šalje pogrešna informacije i našoj javnosti i strancima"."U zvaničnom izveštaju koji je objavljen 5. decembra, navedeno je 17 država, ali medju njima nema Srbije", kazao je Vujović.On je na komentare poslanika opozicije o stanju javnog duga izložio podatke, od 2014. - kada je postao ministar, navodeći da ...