Svetski brend "Ariston“ je posle više od godinu dana ispitivanja tržišta u Srbiji odlučio da novu fabriku izgradi u Svilajncu. S opštinom je već potpisan ugovor o iznajmljivanju hale od 4.000 kvadratnih metara u "Velikom polju“, ali je ugovorom predviđeno da je i otkupe ukoliko budu zadovoljni proizvodnjom.

 

Italijanska kompanija Ariston otvoriće u Svilajncu prvu robotizovanu fabriku u Srbiji za proizvodnju grejača za belu tehniku početkom naredne godine, a plan je da godišnji izvoz dostigne 30 miliona dolara.

 

Italijanska GLM grupa, koja se bavi proizvodnjom izduvnih sistema za auto-industriju, otvorila je pogon u Zrenjaninu, čime je, nakon Italije i Meksika, Srbija postala treća zemlja gde će ta kompanija poslovati. U pogon u Zrenjaninu je uloženo pet miliona evra, a planira se do kraja godine još toliko, kada će početi i novi projekti za kompaniju "Audi".

 

Grupacija GLM, koja se bavi proizvodnjom izduvnih sistema za auto-industriju, otvoriće svoju fabriku u Zrenjaninu. U prvoj fazi rada fabrike biće zaposleno 150 radnika, a kako se posao bude širio, zaposlenje će dobiti još toliko radnika.

 

U Zrenjaninu je otvorena prva fabrika italijanskog preduzeća GLM Group u Srbiji.

 

BEOGRAD: U Zrenjaninu je danas otvorena prva fabrika italijanskog preduzeća GLM Group u Srbiji.

 

Radnici Fabrike reznog alata (FRA) u Čačku i danas su osmi put u proteklih šest meseci sprečili sudske izvršitelje, koji su u prisustvu policije, pokušali da preuzmu pogon za izradu kugličnih vretena.