Na hiljade sirijskih civila iz četiri opkoljena sirijska grada, danas su konačno stigli na svoja odredišta, posle 48 sati prekida evakuacije, javili su državni mediji.

 

Evakuacija sirijskih civila iz četiri opkoljena sirijska grada nastavljena je posle 48 sati prekida, javili su sirijski državni mediji.

 

Sirijci evakuisani iz mesta pod opsadom nastavili su put ka svojim konačnim destinacijama, posle 48-osatnog zadržavanja u autobusima. Jedan deo od oko 60 autobusa koji su bili blokirani u tranzitnoj zoni blizu grada Alepa, nastavio je put ka finalnim destinacijama, rekao je za Frans pres direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

 

DAMASK - Na hiljade sirijskih civila iz četiri opkoljena sirijska grada, danas su konačno stigli na svoja odredišta, posle 48 sati prekida evakuacije, javili su sirijski državni mediji. Više od 45 autobusa u kojima su se nalazili civili i borci provladinih snaga iz gradova Fua i Kafraja, stigli su u Alepo, koji je pod kontrolom vladinih snaga, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava. U isto vreme svih…

 

Evakuacija sirijskih civila i boraca iz četiri opkoljena grada u okviru dogovora o razmjeni zaraćenih strana nastavila se u petak nakon 48-satnog zastoja, saopćili su državni mediji i organizacija za praćenje poštivanja ljudskih prava.   Pet autobusa koji prevoze pobunjenike i njihove porodice iz gradova u blizini Damaska napustili su tranzitnu tačku u okolini grada Alepa gdje su čekali da uđu u pobunjeničku teritoriju, saopćio je državni informativni kanal Ikhbariyah, prenosi agencija Reuters.   U međuvremenu, deset autobusa punih ljudi iz šiitskih gradova al-Foua i Kefraya, koji su opkoljeni pobunjenicima, stigli su u Alep, koji je pod kontrolom vlade, navodi al-Ikhbariyah.   Hiljade evakuisanih osoba iz dva šiitska grada bili su zaglavljeni dva dana na drugoj tranzitnoj tački u okolini Alepa, gdje je u prošlosedmičnom bombaškom napadu na izbjeglički konvoj poginuo veliki broj ljudi.

 1

Sirijci evakuisani iz mesta pod opsadom nastavili su danas put ka svojim konačnim destinacijama, posle 48-osatnog zadržavanja u autobusima, javila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.Jedan deo od oko 60 autobusa koji su bili blokirani u tranzitnoj zoni blizu grada Alepa, nastavio je put ka finalnim destinacijama, rekao je za Frans pres direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.Ova unakrsna evakuacija iz mesta pod opsadom vladinih, odnosno pobunjeničkih snaga, počela je pre tačno nedelju dana ali je prekinuta 15. aprila kada je na parkirane autobuse izvršen napad u kome je ubijeno 126 ljudi. Posle toga je proces evakuacije bio ponovo blokiran zbog ...