Nauerova je nekoliko godina bila voditeljka i izveštač američke TV stanice Foks njuz, uključujući emisiju "Foks i prijatelji" koju je Tramp voleo da gleda

 

Američki predsednik Donald Tramp nominovao je portparolku Stejt departmenta Heder Nauert za ambasadorku SAD u Ujedinjenim nacijama.

 

Američki predsednik Donald Tramp odlučio je da portparolka Stejt department Heder Nauert zameni Niki Hejli na funkciji ambasadorke SAD u UN, javlja "Blumberg" pozivajući se na tri osobe upoznate s ovom temom.

 

Portparolka Stejt departmenta Heder Nauert trebalo bi da bude postavljena za ambasadorku SAD u UN, a čeka se samo objava predsednika Donalda Trampa, rekli su zvaničnici upoznati s planovima.

 

Nova ambasadorka SAD u UN neće biti deo kabineta američkog predsednika Donalda Trampa, javlja AP pozivajući se na neimenovanog zvaničnika Bele kuće. Ako njeno imenovanje bude potvrdjeno, Nojertova će na toj funkciji zameniti Niki Hejli.

 

Agencija navodi da je Nauertova prihvatila novu funkciju i njeno postavljenje za novu ambasadorku SAD u UN trebalo bi da bude objavljeno danas

 

Portparolka Stejt departmenta Heder Nauert trebalo bi da bude postavljena za ambasadorku SAD u UN. Čeka se samo objava predsednika Donalda Trampa, rekli su zvaničnici upoznati s planovima.

 

Portparolka Stejt departmenta Heder Nauert trebalo bi da bude postavljena za ambasadorku SAD u UN, a čeka se samo objava predsednika Donalda Trampa, rekli su zvaničnici upoznati s planovima.Dva predstavnika vlade su rekla su da se očekuje da će Tramp danas na Tviteru saopštiti odluku.Tramp je ranije rekao da ozbiljno razmatra Nauert kao zamenu za Niki Hejli koja je u oktobru najavila da će na kraju ove godine napustiti položaj ambasadorke. Ako je Senat potvrdi, Nauert će postati vodeći glas spoljne politike SAD.Predsednik SAD je prošlog meseca novinarima rekao da je Nauert "izvrsna" i dodao da je ona "već dugo pristalica".Nauert nije komentarisala.Pre nego što je postala portparolka Stejt deprtmenta za vreme prethodnog državnog sekretara Reksa Tilersona, Heder Nauert je bila novinarka Foks njuza.