Opozicioni Demokratski front i Demos u odvojenim saopštenjima poručili su danas da će odluka o

 13

Nepotpuni saziv Skupštine Crne Gore na Cetinju 28. aprila donosi odluku o članstvu u Alijansi. Poslanici SDP dolaze jer "ne žele da propuste istorijsku šansu"

 

Crnogorska opoziciona grupacija, koja se protivi čelnstvu Crne Gore u NATO, Demokratski front (DF) iz finansijskih razloga odustao je od organizovanja alternativnog referenduma o ulasku Crne Gore u Sjevernoatlanstku alijansu, pošto nijedan politički subjekt nije htio da im se pridruži u tome, izjavio je za list Dan Slaven Radunović, funkcioner Nove srpske demokratije članice DF-a. Kako je naglasio Radunović, protest Demokratskog fronta na Cetinju 28. aprila, na dan održavanja sjednice Skupštine na kojoj će se odlučivati o ulaskuu NATO, biće poslednja prilika da se izvrši pritisak na vlast. Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević su među grupom od 14 optuženih za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra prošle godine.   Istovremno je u petak objavljni da je crnogorski naučnik Dragan Hajduković, uputio je otvoreno pismo predsjedniku  Crne Gore Filipu Vujanoviću u kome ga moli da u skladu sa članom 93 Ustava, najhitnije uputi Skupštini prijedlog za održavanje

 1

Opozicioni Demokratski front najavio je proteste na dan odlučivanja Skupštine Crne Gore o članstvu u NATO, 28. aprila na Cetinju, piše podgorička Pobjeda.

 

Deo opozicije u Crnoj Gori organizovaće naredne nedelje proteste protiv članstva Crne Gore u NATO, uoči odluke Skupštine koja će potvrditi pristupni protokol. Proteste uoči završne faze prijema Crne Gore u NATO najaviojeDemokratski front (DF) koji traži referendum o tom pitanju.

 

Demokratski front je iz finansijskih razloga odustao od ideje sprovođenja alternativnog referenduma o ulasku Crne Gore u NATO, jer nijedan politički subjekt nije htio da im se pridruži u organizovanju glasanja, objavio je opozicioni list "Dan". "Demokratski front nije u finansijskoj mogućnosti da sam organizuje alternativni referendum o pitanju ulaska Crne Gore u NATO. Po njihovoj računici, za njegovo organizovanje i uspješno sprovođenje potrebno je između 800.000 i 1,2 miliona eura, a nijedna druga stranka nije pokazala spremnost da pomogne DF-u u organizaciji alternativnog referenduma. “Kako je DF pod najvećim mogućim pritiskom od države po svim pitanjima, uključujući i uskraćivanje finansijskih sredstava iz budžeta koja smo zaradili na izborima, nijesmo u mogućnosti da organizujemo alternativni referendum", istakao je funkcioner te stranke Slaven Radunović. Dodao je da DF nije uspio da animira kolege iz ostalih političkih subjekata koji se zalažu da se pitanje ulaska Crne Gor

 

Opozicioni Demokratski front i Demos u odvojenim saopštenjima poručili su danas da će odluka o priključenju Crne Gore NATO-u, koja bude doneta na krnjoj sednici parlamenta zakazanoj za 28. aprila na Cetinju, biti neligitimna i neobavezujuća.

 

Opozicioni Demokratski front najavio je proteste na dan odlučivanja Skupštine Crne Gore o članstvu u NATO, 28. aprila na Cetinju, piše podgorička Pobjeda.

 

Deo anti NATO opozicije u Crnoj Gori organizovaće naredne nedelje proteste protiv učlanjenja Crne Gore u Severnoatlantski savez, uoči odluke Skupštine koja će potvrditi pristupni protokol zemlje Alijansi.

 

Deo anti NATO opozicije u Crnoj Gori organizovaće naredne nedelje proteste protiv učlanjenja Crne Gore u Severnoatlantski savez, uoči odluke Skupštine koja će potvrditi pristupni protokol zemlje Alijansi.Proteste uoči završne faze prijema Crne Gore u NATO najavio je Demokratski front (DF) koji traži referendum o tom pitanju.Ovom opozicionom savezu, čiji su čelnici optuženi za navodni pokušaj terorizma tokom prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, po dosadašnjim najavama neće se pridružiti ostale opozicione partije, zagovornice referenduma o članstvu.Funkcioner Fronta Slaven Radunović najavio je u izjavi Televiziji Vijesti proteste tokom čitave naredne sedmice u Podgorici i završnicu 28. aprila na Cetinju, za kada je zakazana ...