Duhovni vođa Tibetanaca dalaj lama ocenio je u Švedskoj da Evropa pripada Evropljanima i da je poželjno dugoročno gledano da se izbeglice vrate svojim domovima i izgrade svoje zemlje.

 

Duhovni vođa Tibetanaca Dalaj Lama ocenio je danas u Švedskoj da Evropa pripada Evropljanima i da je poželjno dugoročno gledano da se izbeglice vrate svojim domovima i izgrade svoje zemlje.

 

Duhovni vođa Tibetanaca dalaj lama ocenio je danas u Švedskoj da Evropa pripada Evropljanima i da je poželjno dugoročno gledano da se izbeglice vrate svojim domovima i izgrade svoje zemlje.

 

Duhovni vodja Tibetanaca dalaj lama ocenio je danas u Švedskoj da Evropa pripada Evropljanima i da je poželjno dugoročno gledano da se izbeglice vrate svojim domovima i izgrade svoje zemlje.Obraćajući se na konferenciji u Malmeu gde se nalazi veliki broj imigranata, dalaj lama je istakao da je Evropa "moralno odgovorna" da pomogne izbeglicama čiji su životi zaista u opasnosti."Primite ih, pomozite im, obrazujte ih... Ali dogoročno gledano, oni (izbeglice) treba da se vrate i razvijaju svoje zemlje", rekao je duhovni vodja Tibetanaca koji je 1959. godine otišao s Tibeta u Indiju posle neuspelog ustanka i intervencije kineskih vlasti u toj oblasti."Mislim da Evropa pripada Evropljanima", rekao je dalaj lama (83), dobitnik Nobelove nagrade za mir 1989. godine, a čiju misao mnoge njegove pristalice porede s idejama Mahatme Gandija ili Martina Lutera Kinga.U Švedskoj su u nedelju održani parlamentarni izbori na kojima je ekstremna desnica  koja se zalaže protiv imigracije zauzela treću poz

 

Duhovni vođa Tibetanaca Dalaj Lama ocenio je danas u Švedskoj da Evropa pripada Evropljanima i da je poželjno dugoročno gledano da se izbeglice vrate svojim domovima i izgrade svoje zemlje.

 

Obraćajući se na konferenciji u Malmeu gde se nalazi veliki broj imigranata duhovni vođa Tibetanaca istakao da bi Evvropa trebalo da pomogne izbeglicama, ali da bi oni trebalo da se vrate domovima

 48

Duhovni vođa Tibetanaca dalaj lama ocenio je u Švedskoj da Evropa pripada Evropljanima. On je istakao i da je poželjno dugoročno gledano da se izbeglice vrate svojim domovima i izgrade svoje zemlje.