Britanska premijerka Tereza Mej odredila je 30 članova vlade da širom zemlje prikupljaju podršku za sporazum s Briselom o Bregzitu.

 

Glasanje o Bregzitu u britanskom parlamentu održaće se u utorak, 11. decembra, izjavio je danas portparol britanske premijerke Tereze Mej. Rojters navodi da je on to izjavio usled spekulacije u medijima da bi moglo da dođe do odlaganja glasanja. Portal Politico.eu prenosi da je ministar spoljnih poslova Velike Britanije Džeremi Hant upozorio da promena odluke...Pročitaj više The post Glasanje o Bregzitu 11. decembra appeared first on 24 sata | Online izdanje besplatnih novina.

 

Britanska premijerka Tereza Mej odredila je 30 članova vlade da širom zemlje prikupljaju podršku za sporazum s Briselom o Bregzitu.

 

Britanska premijerka Tereza Mej odredila je 30 članova vlade da širom zemlje prikupljaju podršku za sporazum s Briselom o Bregzitu

 

Britanska premijerka Tereza Mej odredila je 30 članova vlade da širom zemlje prikupljaju podršku za sporazum s Briselom o Bregzitu. Ministar finansija Filip Hamond i ministar zdravlja Met Henkok su među važnijim ministrima koji će se obraćati raznim delovima Velike Britanije ne bi li dobili podršku naroda za sporazum i izvršili pritisak na poslanike da ga odobre.

 

Britanska premijerka Tereza Mej odredila je 30 članova vlade da širom zemlje prikupljaju podršku za sporazum s Briselom o Bregzitu.Ministar finansija Filip Hamond i ministar zdravlja Met Henkok su medju važnijim ministrima koji će se obraćati raznim delovima Velike Britanije ne bi li dobili podršku naroda za sporazum i izvršili pritisak na poslanike da ga odobre.Mej je rekla da britanski narod "želi da se to odradi" i da je važno da ministri razgovaraju sa zajednicama i objasne kako im sporazum o Bregzitu "ide u korist".Britanski parlament bi o sporazumu trebalo da glasa u utorak. Premijerka je odbacila pozive da odloži to glasanje uprkos malim verovatnoćama da bude uspešno.