Poslanici Evropskog parlamenta danas su u Strazburu dvotrećinskom većinom podržali pokretanje…

 

Mađarska može da nastavi putem kojim je krenula, uprkos tome što je Evropski parlament protiv nje izglasao početak kaznene procedure, i nikakvih posledica po nju neće biti, jer Evropski savet odlučuje o njima, a konsenzusa neće biti, rekla je Generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Suzana Grubješić.

 

Glasanje u Evropskom parlamentu koji je doveo u pitanje evropske vrednosti u Mađarskoj i aktivirao vanrednu proceduru protiv te zemlje, samo je "mala osveta" političara koji se zalažu za imigraciju, izjavio je šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.

 

Posle usvajanja u Evropskom parlamnentu odluka o suspenziji Mađarske naći će se pred Evropskim savetom na glasanju

 

Sankcije podrazumijevaju suspenziju određenih prava zemlje članice uključujući i zabranu prava glasa u institucijama EU.

 

Evropski parlament izglasao je danas početak aktivacije člana 7 Ugovora o EU protiv Mađarske zbog njene antimigrantske politike.

 

Evropski parlament izglasao je da EU pokrene kaznenu proceduru protiv Mađarske zbog kontinuiranog gaženja demokratskih principa.

 

Evropski parlament izglasao je da EU pokrene kaznenu proceduru protiv Mađarske zbog kontinuiranog gaženja demokratskih principa, javljaju svetski mediji.

 

Evropski parlament izglasao je danas početak aktivacije člana 7 Ugovora o EU protiv Mađarske zbog njene antimigrantske politike.

 

Evropski parlament izglasao je danas početak kaznene procedure Mađarskoj zbog kontinuiranog kršenja demokratskih zakona.

 

Evropska narodna partija je pred dilemom: kazniti vlast u Mađarskoj, ili pokušati spriječiti Viktora Orbana da preuzme liderstvo nad euroskeptičnim partijama u Evropskoj uniji.

 

Mađarski premijer Viktor Orban doživeo je neviđeni fijasko kada je na plenarnoj sednici Evropskog parlamenta (EP) u srcu Strazbura čak 448 poslanika tog tela glasalo "za" da Mađarska bude oštro kažnjena zbog stavova mržnje prema migrantima, čime je, kako je naglašeno, ta zemlja žestoko prekršila osnovna demokratska načela Unije.

 

Evropski parlament izglasao je početak kaznene procedure Mađarskoj zbog kontinuiranog kršenja demokratskih zakona.

 

Evropski poslanici glasali su za to da se preduzme akcija protiv vlade mađarskog premijera Viktora Orbana zbog navodnog podrivanja demokratskih vrednosti EU i vladavine prava

 

STRAZBUR: Evropski parlament izglasao je danas početak kaznene procedure Mađarskoj zbog kontinuiranog kršenja demokratskih zakona.

 

Evropski poslanici glasali su danas za to da se preduzme akcija protiv vlade mađarskog premijera Viktora Orbana zbog navodnog podrivanja demokratskih vrednosti EU i vladavine prava.

 

Evropski parlament izglasao je početak kaznene procedure Mađarskoj zbog kontinuiranog kršenja demokratskih zakona. Sa 448 glasova za, 197 protiv i 48 suzdržanih rezolucija je usvojena na plenarnoj sednici parlamenta u Strazburu.

 

STRAZBUR - Evropski parlament izglasao je početak kaznene procedure Mađarskoj zbog kontinuiranog…

 

Evropski parlament glasao je danas da EU pokrene kaznenu proceduru protiv Mađarske zbog konstantnog gaženja demokratskih principa, javljaju svetski mediji.

 

Evropski parlament usvojio predlog da se pokrene procedura protiv Mađarske zbog nepoštovanja vladavine prava.

 

Državni i vladi bliski mediji u Mađarskoj ističu pompezan nastup premijera Viktora Orbana na jučerašnjoj plenaranoj sednici Evropskog parlamenta (EP) u Strazburu, na kojoj se raspravljalo o stanju demokratije u srpskom severnom susedstvu.