Na aerodromu u Hongkongu situacija se u utorak uveče smirila nakon kratkotrajnog sukoba policije i antivladinih demonstranata.

 

Na aerodromu u Hongkongu situacija se večeras smirila nakon kratkotrajnog sukoba policije i antivladinih demonstranata.

 

HONGKONG: Na aerodromu u Hongkongu došlo je do sukoba demonstranata i policije, koja je ušla na terminal gde je zbog protesta paralisan rad u ovoj frekventnoj vazdušnoj luci već dva dana

 

HONGKONG: Demonstranti su drugi dan zaredom paralisali rad međunarodnog aerodroma u Hongkongu, prisiljavajući vlasti da otkažu sve letove iz grada nakon što su preuzeli terminale kao deo pritiska za uspostavljanje demokratskih reformi.

 

Demonstranti u Hongkongu i danas su izazvali velike probleme u vazdušnom saobraćaju, pošto su drugi dan zaredom zauzeli terminale medjunarodnog aerodroma u tom gradu i primorali vlasti da otkažu sve preostale letove.Hiljade demonstranata vratile su se danas na aerodrom i prvo ispunile terminal za dolaske, a potom i za odlaske, uprkos jakim bezbednosnim merama koje je trebalo da ih spreče u tome.Demonstranti, izmedju ostalog, traže demokratske reforme i nezavisnu istragu, kako tvrde, policijske brutalnosti prema učesnicima protesta u toj autonomnoj kineskoj teritoriji.Posle kratkog perioda tokom kojeg su avioni danas poletali i sletali, aerodrom je objavio da je "ček-in" za odlaske obustavljen od 16.30 po lokalnom vremenu, a da letovi na kojima je taj proces završen neće biti odloženi. Do popodneva je otkazano više od 100 letova.Zvaničnici aerodroma naveli su da ne očekuju da demonstracije utiču na dolaske aviona, iako su desetine takvih letova već otkazane.Najmanje tri koncerta na koj

 

HONGKONG:  Već drugi dan letovi sa aerodroma u Hongkongu su obustavljeni zbog protesta, nakon što su demonstranti zauzeli sve terminale.

 

Pojavili su se snimci na kojima se vide oklopna vozila kineske policije

 

Kina dovodi trupe na granicu sa Hongkongom, gde skoro tri meseca traju višemilionski protesti. Kolone oklopnih vozila i kamiona protežu se kilometrima i blokiraju auto-put i gradske ulice

 

Dok nevladine organizacije i aktivisti upozoravaju na prekomernu upotrebu policijske sile nad prodemokratskim demonstrantima, Kina upućuje sve žešće pretnje o mogućoj direktnoj intervenciji na teritoriji Hongkonga, što može biti rizik za reputaciju i privredu zemlje koja se dugo oporavljala od izolacije posle krvavog slamanja demonstracija na Tjenanmenu pre 30 godina, pišu svetski mediji, prenosi Radio slobodna Evropa (RSE).

 

Rukovodstvo aerodroma saopštilo je da sa partnerima radi na što skorijem ponovnom uspostavljanju normalnog funkcionisanja.

 

Na aerodromu u Hongkongu situacija se večeras smirila nakon kratkotrajnog sukoba policije i antivladinih demonstranata. Najveći broj demonstranata napustio je aerodrom, ali planiraju da se tu vrate ujutru

 

Na aerodromu u Hongkongu večeras je došlo do sukoba demonstranata i policije.

 9

Demonstranti, koji već dva dana blokiraju međunarodni aerodrom u Hongkongu, sukobili su se sa policijom.

 

Demonstranti u Hongkongu i danas su izazvali velike probleme u vazdušnom saobraćaju, pošto su drugi dan zaredom zauzeli terminale međunarodnog aerodroma u tom gradu i primorali vlasti da otkažu sve preostale letove.

 

Kina dovodi trupe na granicu sa Hongkongom, gde skoro tri meseca traju višemilionski protesti. Kolone oklopnih vozila i kamiona protežu se kilometrima i blokiraju autoput i gradske ulice.

 

HONGKONG:  Već drugi dan letovi sa aerodroma u Hongkongu su obustavljeni zbog protesta, nakon što su demonstranti zauzeli sve terminale.

 

Već drugi dan letovi sa aerodroma u Hongkongu su obustavljeni zbog protesta, nakon što su demonstranti zauzeli sve terminale. Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vide oklopni transporteri Narodne policije kako idu ka lokaciji u Šenženu gde se održavaju vežbe, prenosi AP.

 

Letovi na nekim linijama obnovljeni su na aerodromu u Hongkongu, ali ih je više od 100 otkazano.

 

Letovi na nekim linijama obnovljeni su danas na aerodromu u Hongkongu, ali ih je više od 100 otkazano, pošto su hiljade prodemokratskih demonstranata ponovo ispunile terminal za odlaske.

 

Kineski zvaničnici su saopštili da će zbog dešavanja u Hongkongu omogućiti da se više putnika i ribe preusmerava na druge aerodromima u Grejter Bej oblasti, kako bi se obezbedio neometan prevoz između kopna i Hongkonga.