Tehnološke platforme i internet aktivisti podigli su glas protiv odluke Evropskog parlamenta o reformi regulative o zaštiti autorskih prava, što će autorima video-snimaka, muzičkih numera, proizvođačima vesti i vlasnicima drugih prava omogućiti da zahtevaju kompenzaciju za objavljivanje njihovog sadržaja onlajn.

 

Tehnološke platforme i internet aktivisti podigli su danas glas protiv odluke Evropskog parlamenta o reformi regulative o zaštiti autorskih prava, što će autorima video snimaka, muzičkih numera, proizvođačima vesti i vlasnicima drugih prava omogućiti da zahtevaju kompenzaciju za objavljivanje njihovog sadržaja onlajn. “Evropski zakonodavci su odlučili da, uprkos velikom negodovanju javnosti, podrže ‘filtriranje’ interneta u...Pročitaj više The post Evropski parlament podržao reformu o zaštiti autorskih prava, internet giganti negoduju appeared first on 24 sata | Online izdanje besplatnih novina.

 

Evropski parlament je usvojio danas predlog reforme regulative o zaštiti autorskih prava u eri interneta

 

Evropski parlament je usvojio danas predlog reforme regulative o zaštiti autorskih prava u eri interneta, čime je zatvorio poglavlje intenzivne lobističke bitke koju su internet giganti i njihove pristalice vodili protiv novinskih agencija, izdavača i medijskih grupa koje su inicirale te izmene.

 

Regulativa Evropskog parlamenta omogućit će autorima da zahtijevaju kompenzaciju za objavljivanje njihovog sadržaja.

 

STRAZBUR - Evropski parlament je usvojio predlog reforme regulative o zaštiti autorskih prava u…

 

Posle dve godine debate, poslanici Evropskog parlamenta trebalo bi danas da glasaju o zakonu koji bi mogao da promeni odnos snaga između proizvođača vesti, filmova, muzike i dominantnih internet platformi, koje njihove sadržaje stavljaju na svoje veb sajtove, a da im za to ne plaćaju nikakvu naknadu.