Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker je u svom Pismu o namerama Evropske komisije pozvao na veće jedinstvo EU kako bi se ojačala i stabilnost Zapadnog Balkana.

 

Evropska komisija spremna je da zaustavi širenje onlajn terorističkih sadržaja i dezinformacija, objavio je njen predsednik Žan-Klod Junker u govoru o stanju Unije.

 

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je danas u Evropskom parlamentu u Strazburu da je Evropska unija uspela da prevaziđe ekonomsko-finansijsku krizu, ali je upozorio da je "svet rovitiji nego ikad" i da EU može zaštiti svoje građane od terorizma, ilegalne imigracije i nesloge, samo ako više ujedini.

 

Evropska unija mora biti jedinstvena prema pristupanju Zapadnog Balkana inače će drugi preuzeti na sebe da oblikuju njeno najbliže okruženje, rekao je 12. septembra predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker. On je govorio i o potrebi jače i ujedinjenije Evrope, o migracijama, izazovima pred predstojeće evropske izbore, ulozi evra, slobodi medija, medjunarodnoj saradnji, Bregzitu, jačanju odnosa sa Afrikom... Opširnije...

 

STRAZBUR: Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker pozvao je Evropsku uniju da promoviše ulogu evra kao međunarodne valute, a preduslov za to je, kako je rekao, produbljivanje ekonomske i monetarne unije 28-članog bloka.

 

Predsednik Evropske Komsije Žan Klod Junker pozvao je EU da definiše pristup kada je reč o ulasku Zapadnog Balkana u Uniju.

 

Evropska unija mora biti jedinstvena prema pristupanju Zapadnog Balkana inače će drugi preuzeti na sebe da oblikuju njeno najbliže okruženje, rekao je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker.

 

Evropska unija mora biti jedinstvena prema pristupanju Zapadnog Balkana inače će drugi preuzeti na sebe da oblikuju njeno najbliže okruženje, rekao je danas predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker.Zapadni Balkan ne smemo ispustiti iz vida, taj region ne smemo zanemariti inače će drugi još povećati svoj uticaj, rekao je Junker u govoru o stanju Unije pred Evropskim parlamentom."Moramo naći jedinstvo kada se radi o Zapadnom Balkanu - jednom zauvek. Ako to ne uradimo naše najbliže okruženje će oblikovati drugi", rekao je on.Junker je rekao da EU ne sme da smanji napore da izgradi ujedinjeniju Evropu."Evropa može da izvozi stabilnost kao što smo uradili sa našim proširenjima", rekao je on.Junker je u govoru više puta naglasio značaj ujedinjene Evropske unije koja treba da deluje jedinstveno."Evropska unija je garant mira na kontinentu mira. Kontinentu koji uživa u miru zahvaljujući Evropskoj uniji. Stoga pokažimo veće poštovanje prema Evropskoj uniji. Spasimo njen imidž. Branimo naš

 

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je da je EU uspela da prevaziđe ekonomsko-finansijsku krizu. Ipak, on upozorava da je "svet rovitiji nego ikad" i da EU može zaštiti svoje građane od terorizma, ilegalne imigracije i nesloge, samo ako više ujedini.

 

Evropska komisija spremna je da zaustavi širenje onlajn terorističkih sadržaja i dezinformacija, objavio je 12. septembra njen predsednik Žan-Klod Junker u govoru o stanju Unije. Komisijin predlog za zaustavljanje širenja terorističkih sadržaja na internetu uključuje pravilo "jednog sata" za uklanjanje uvredljivog materijala, kao i stroge kazne za pružaoce usluga. Opširnije...

 

Predsednik EK najavljuje da će ojačati granice EU, zalaže se za novi trgovinski sporazum sa Afrikom, ali i za jačanje međunarodne uloge EU. "Potrebna nam je definicija pristupanja zemalja Zapadnog Balkana. U suprotnom, drugi bi mogli to da iskoriste i oblikuju naše susedstvo", izjavio je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.

 

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker pozvao je EU da promoviše ulogu evra kao međunarodne valute. Preduslov za to je, kako je rekao, produbljivanje ekonomske i monetarne unije 28-članog bloka.

 

Predsednik Evropske Komsije Žan Klod Junker pozvao je EU da definiše pristup kada je reč o ulasku Zapadnog Balkana u Uniju.

 

Predsednik EK Žan Klod Junker je u svom govoro o Stanju Unije pozvao EU na veće jedinstvo u svim oblastima unutrašnje i spoljne politike. Predsednik Evropske komisije je u godišnjem obraćanju pred Evropskim parlamentom naglasio važnost većeg jedinsitva EU.

 

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker danas će pred Evropskim parlamentom u Strazburu održati svoj tradicionalni govor o stanju EU u kontekstu kampanje za evropske izbore i rasta populističkih pokreta.