Rusija nije prekršila, ne krši i ostaje posvećena sopstvenim obavezama prema INF sporazumu, kazao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov

 

Naravno da Rusiji nije u interesu da ulazi u trku u naoružavanju, ali ako Pentagon počne da jača arsenale pomenutom vrstom raketa - Moskva će imati adekvatan odgovor

 

Kremlj je odbacio poziv SAD da Rusija ukloni postavljene krstareće rakete 9M729, koje mogu da nose nuklearne bojeve glave. Kremlj je naveo da je taj sistem u skladu sa Sporazumom o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) potpisanim 1987. godine između Moskve i Vašingtona.

 

Kada je pre četiri godine Zapad kaznio Rusiju, očekivalo se da će Srbija profitirati na ruskim sankcijama, ali je srpski izvoz 2014. godine pao za tri odsto, a sledeće godine se strmoglavio za skoro 30 procenata, da bi tek sa oporavkom rublje počeo da raste.

 

Kremlj je danas odbacio poziv SAD da Rusija ukloni postavljene krstareće rakete 9M729, koje mogu da nose nuklearne bojeve glave, navodeći da je taj sistem u skladu sa Sporazumom o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) potpisanim 1987. godine između Moskve i Vašingtona.

 

Kremlj je odbacio poziv SAD da Rusija ukloni postavljene krstareće rakete 9M729, koje mogu da nose nuklearne bojeve glave, navodeći da je taj sistem u skladu sa Sporazumom o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) potpisanim 1987. godine između Moskve i Vašingtona.

 

MOSKVA: Kremlj je danas odbacio poziv SAD da Rusija ukloni postavljene krstareće rakete 9M729, koje mogu da nose nuklearne bojeve glave, navodeći da je taj sistem u skladu sa Sporazumom o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) potpisanim 1987. godine između Moskve i Vašingtona.

 

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov obelodanio je da je završeno stvaranje čvrstog radarskog polja duž granica Rusije, što garantuje otkrivanje balističkih raketa iz svih pravaca. Ruski vojni eksperti kažu da to znači da je zemlja skroz zaštićena od raketnih napada i da ni "muva neće moći da proleti“.