Htela sam nezavisnu Hrvatsku da bih mogla da biram razne jogurte i da se izjašnjavam kao Hrvatica... Ovakvu nebulozu, uz još mnogo drugih, izgovorila je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu za austrijski Klajne cajtung, zbog čega je juče bila predmet podsmeha na društvenim mrežama. S njom su se sprdali i Hrvati i Srbi.

 

Iz Ureda hrvatske predsjednice tvrde da je prilikom novinarskog kraćenja odgovora u intervjuu za Kleine Zeitung izostao dio rečenice

 

Decenijama je, umesto "Ja sam Hrvat", moralo je da se kaže "Ja sam iz Hrvatske", a onima koji bi iskazali nacionalni ponos pretio je zatvor, izjavila je Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu za austrijski "Klajne cajtung".

 

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović austrijskom dnevniku Klajne Cajtung odgovarala na pitanja o migrantskoj krizi, nacionalizmu i komunizmu. "Hrvatski muslimani žive u velikom strahu. Boje se za svoj položaj. Brinu se da će biti izopšteni iz društva zbog pojedinaca koji pod lažnim razlozima dolaze nama da bi agitovali za radikalne ideje, izjavila je Kitarović, kako ju je citirao Novi list.

 

Austrijski list "Klajne Cajtung", u kojem je objavljen intervju s predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, potvrdio je za N1 da je tekst bio kraćen i da je došlo do "geografskog nesporazuma", izrazivši žaljenje što je hrvatska predsednica zbog toga "imala neugodnosti".

 2

Ivica Bačani, bivši župnik u Virju kod Đurđevca i dekan Virovskog dekanata, napušta svešteničku službu, i to zbog ljubavi iz rane mladosti koja se ponovno rasplamsala, otkrivaju hrvatski mediji.

 

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu koji je u utorak objavio austrijski dnevnik Klajne Cajtung odgovarala je na pitanja o migrantskoj krizi i nacionalizmu, ali i o svom odrastanju u komunizmu.