Donji dom parlamenta je sa 412 glasova izglasao odlaganje

 

Britanski zastupnici odbili su i amandman koji je predviđao da Parlament preuzme kontrolu i razmotri opcije izlaska pod drugim okolnostima.

 2

Britanski parlemanta glasali su protiv održavanja još jednog referenduma o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije.

 1

Odgoda Brexita trebala bi se dogoditi pod uvjetom da zastupnici do 20. marta ne usvoje sporazum Therese May s Briselom.

 40

Britanski poslanici danas su ubedljivom većinom odbacili amandman koji je predviđao mogućnost novog referenduma o izlasku Velike Britanije iz EU.

 1

Na dnevni red sjednice parlamenta uvršten je i amandman o održavanju drugog referenduma o izlasku Velike Britanije iz EU.

 1

Postoji ogroman potencijal za trgovinski sporazum SAD - Velika Britanija, u trenutku kada su se pregovori o Bregzitu u Londonu našli u ćorsokaku.

 1

Kako god se Brexit odvije, duboki problemi i podjele u britanskoj politici ne mogu naprosto biti izbrisani.

 1

Britanska premijerka je zatražila od Parlamenta da se 'suoči s posljedicama odluka koje donese'.

 3

Vreme za pregovore izmedju Evropske unije i Velike Britanije je završeno i neće biti više "razjašnjenja" sporazuma o Bregzitu, izjavio je kasno sinoć glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije za Juronjus (Euronews)."Brisel će odmah zatražiti odgovor "zašto" ukoliko London zatraži produženje roka za napuštanje EU, dodao je Barnije.Barnijeova izjava dolazi pošto su britanski parlamentarci ponovo odbacili Bregzit bez sporazuma i jedan je od najočiglednijih pokazatelja, do sada, da neće biti tako jednostavno da prodje bilo kakav zahtev Velike Britanije da se prolongira primena člana 50.Kako su parlamentarci u Londonu sinoć odbacili Bregzit bez sporazuma, danas će glasati da li da se traži produženje roka za Bregzit, odredjenog da Velika Britanija napusti EU 29. marta."To može biti taktičko, političko produženje. U tom slučaju, ja znam odgovore i reakcije na strani EU, lidera Unije, Evropskog parlamenta - zašto, zašto vam je potreban produžetak. Dakle, to je za organizovanje novog refe

 

Britanski poslanici danas treba da se izjasne o eventualnom odlaganju datuma napuštanja Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU) koji je predviđen 29. marta.

 

STRASBOURG - Ujedinjeno Kraljevstvo mora donijeti jasnu odluku i prekinuti neizvjesnosti oko izlaska iz Europske unije, ocijenjeno je u srijedu u raspravi Europskom parlamentu uoči glasovanja o Brexitu u britanskom parlamentu.

 

Britanski zastupnici odbili su i amandman koji je predviđao da Parlament preuzme kontrolu i razmotri opcije izlaska pod drugim okolnostima.

 1

LONDON: Britanski poslanici danas su glasali za odlaganje Bregzita, samo 15 dana pre nego što je bilo predviđeno da Velika Britanija napusti Evropsku uniju.

 

Poslanici britanskog parlamenta u četvrtak uveče ponovo glasali o odnosima sa EU. Barnije: Vreme za pregovore između Brisela i Londona je završeno

 

Britanski parlament odlučio je ubedljivom većinom da zatraži saglasnost EU za odlaganje izlaska Velike Britanije iz tog bloka, predvidjenog za 29. mart.Za tu odluku glasalo je 412 poslanika, a protiv 202, prenosi Bi-Bi-Si.Današnja odluka znači da Velika Britanija možda neće izaći iz EU 29. marta kako je bilo planirano.Britanska premijerka Tereza Mej najavila je da će sledeće nedelje treći put izneti pred parlament sporazum o Bregzitu koji je postigla s EU. Najavila je da će, u slučaju da on bude usvojen, zatražiti odlaganje izlaska iz Unije do 30. juna.Mej je upozorila pristalice Bregzita koji se protive postignutom sporazumu da će, ako ga ponovo odbace sledeće nedelje, jedina opcija biti traženje dužeg odlaganja izlaska iz Unije, a to bi moglo da znači da Bregzita neće ni biti.Bilo kakvo odlaganje izlaska Velike Britanije iz EU mora da odobri svih ostalih 27 članica tog bloka.Zvaničnici EU i lideri njenih država članica navode da će za odlaganje Bregzita tražiti konkretne razloge.Bri

 

LONDON: Britanski parlament glasao je danas protiv predloga da se, bar za sada, održi novi referendum o Bregzitu.

 

LONDON - Dolar je u četvrtak gotovo stagnirao u odnosu na košaricu drugih najznačajnijih svjetskih valuta, dok je funta znatno oscilirala u kontekstu ovotjednih glasovanja o brexitu u britanskom parlamentu.

 

Evropska i svetska javnost sa pažnjom prati britanski parlament koji će treći dan zaredom glasati o odlaganju Bregzita. Nakon dve rasprave jasno je šta Velika Britanija ne želi. Ne želi Bregzit sa postignutim dogovorom i ne želi da izađe bez dogovora. Ipak, tvrdi Bregzit je još moguć, kao i sve druge opcije izlaska i ostanka Ujedinjenog kraljevstva u uniji.

 

Kako god se Brexit odvije, duboki problemi i podjele u britanskoj politici ne mogu naprosto biti izbrisani.

 18

Američki predsednik Donald Tramp danas je ocenio da postoji ogroman potencijal za trgovinski sporazum SAD - Velika Britanija, u trenutku kada su se pregovori o Bregzitu u Londonu našli u ćorsokaku, prenosi Frans pres.

 

Nemački ministar ekonomije Peter Altmajer izjavio je danas da Evropska unija treba da "konstruktivno" razgovara o potencijalnom odlaganju britanskog izlaska iz Unije i naveo da on neće tu postavljati nikakva "veštačka" ograničenja

 

Vreme za pregovore između Evropske unije i Velike Britanije je završeno i neće biti više "razjašnjenja" sporazuma o Bregzitu, izjavio je kasno sinoć glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije za Juronjuz (Euronews).

 

Britanski poslanici danas treba da se izjasne o eventualnom odlaganju datuma napuštanja Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU) koji je predviđen 29. marta.