Osnovni krivični sud u Skoplju ukinuo je pritvor Tomoru Morini, prenosi portal "Plus info".

 

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izvinio se zbog uvredljivih reči u pokušaju da brani svoju vladu od skandala sa korupcijom na Twitteru, a saopštenje pojedini smatraju jednako uvredljivim.

 

Vrhovni sud u Skoplju potvrdio je  rešenje Osnovnog krivičnog suda u Skoplju da nisu ispunjeni uslovi za izručenju Tomora Morine Republici Srbiji.

 

Osnovni krivični sud u Skoplju ukinuo je pritvor Tomoru Morini, prenosi portal Plusinfo. Kao privremenu meru sud je odredio da se Morini oduzme pasoš ili druga putna isprava.

 

U predstojećoj školskoj 2019/2020. godini Srpskim jezik i kultura kao izborni predmet uveden je u nastavni program osnovnog obrazovanja devetoletki Republike Severne Makedonije

 

Ministar lokalne samoupravu Severne Makedonije Goran Milevski izjavio je da privatno korišćenje simbola "Sunce iz Vergine" ne može da se zabrani.

 

Međunarodna zajednica zahteva od vlasti Severne Makedonije da razreše slučaj "Reket" kako bi pokazali u praksi da u zemlji postoji vladavina prava.

 

Vrhovni sud Severne Makedonije odlučio je da ne izruči Srbiji Tomora Morinu, optuženog za ratne zločine 1999.

 

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, u prvom obraćanju medijima posle objavljivanja slučaja Reket, rekao je da neće dopustiti da nekoliko kriminalaca, jedan sujetan novinar i p...r, obore vladu u toj zemlji, prenosi portal a1on.

 

Ministarka pravde Nela Kuburović reagovala je na odluku suda Severne Makedonije da ne isporuči Tomora Morinu Srbiji.

 

Srbija sumnjiči bivšeg pripadnika OVK-a Tomora Morinu za navodno počinjeni zločin nad civilnim stanovništvom na Kosovu prije 20 godina.

 

Srpskoj zajednici vraćeno prethodno stečeno pravo kojim su, pored redovnog prava na obrazovanje na maternjem jeziku, imali i pravo na fakultativno izučavanje srpskog jezika, kao izbornog predmeta, koje je ukinuto školske 2007/2008. godine.

 1

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev popustio je pod pritiskom afere "Reket" koja već nedeljama potresa Severnu Makedoniju, navodeći da neće dozvoliti da vladu sruši "par kriminalaca, sujetan novinar i jedan p...". Zaev se, kasnije, izvinio pripadnicima LGBT populacije, podsećajući ih da su za vladu u Skoplju svi ljudi isti.

 

Vrhovni sud Severne Makedonije potvrdio je odluku skopskog krivičnog suda da nisu ispunjeni uslovi za ekstradiciju bivšeg pripadnika OVK Tomora Morine Srbiji.

 

Afera "Reket" doboko potresa vladu i stranku premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva, sve i da nije direktno upleten u skandal, piše Dojče vele.

 

Vrhovni sud Severne Makedonije odlučio je da ne izruči Tomora Morinu Srbiji.

 

Afera Reket duboko potresa vladu i stranku premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva, sve i da nije direktno upleten u skandal, piše danas Dojče vele. Međunarodna zajednica zahteva od vlasti Severne Makedonije da razreše slučaj Reket kako bi pokazali u praksi da u toj zemlji postoji vladavina prava i da funkcioniše pravna država, prenosi MIA.

 

Vlada Severne Makedonije zatražila je od lokalnih samouprava da uklone simbole sunca Vergine sa svih javnih mesta.