Francuski predsednik Emanuel Makron izneo je danas, u telefonskom razgovoru s ruskim kolegom Vladimirom Putin, "nekoliko predloga" u pronalažanju hitnog rešenja problema ukrajinskog reditelja Olega Sencova koji štrajkuje glađu u ruskom zatvoru, saopštila je Jelisejska palata.

 

Francuski predsednik Emanuel Makron izneo je danas, u telefonskom razgovoru s ruskim kolegom Vladimirom Putin, "nekoliko predloga" u pronalažanju hitnog rešenja problema ukrajinskog reditelja Olega Sencova koji štrajkuje gladju u ruskom zatvoru, saopštila je Jelisejska palata.Makron je ponovo izrazio zabrinutost zbog pogoršavanja zdravstvenog stanja Sencova, koji štrajkuje gladju od 14 maja, dodaje se u saopštenju kabineta francuskog predsednika i dodaje da se Putin obavezao da u što skorijem roku iznese detalje o zdravlju ukrajinskog reditelja.Jelisejska palata nije navela detalje Makronovog predloga Putinu.Evropska unija (EU) pozvala je ranije danas Rusiju da obezbedi "odgovarajući lekarsku pomoć" Olegu Sencovu.Rodjaka reditelja je pre dva dana rekla da je dobila pismo od Sencova u kojem navodi da strahuje da mu se bliži kraj. "Situacija je izuzetno loša, katastrofalna. Oleg mi je poslao pismo putem advokata. Skoro da više sam ne može da ustane. Napisao mi je da mu se bliži kraj a n

 

MOSKVA:  Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom o Siriji, saopštio je Kremlj.

 

Predsednik Francuske Emanuel Makron razgovarao je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o osuđenom režiseru iz Ukrajine, Olegu Sencovu

 

Predsednik Francuske Emanuel Makron razgovarao je sa Vladimirom Putinom o osuđenom režiseru iz Ukrajine Olegu Sencovu. "Predsednik je Putinu preneo svoju zabrinutost, imajući u vidu da se zdravlje Sencova opasno pogoršalo", navodi se u saopštenju kabineta, koje prenosi Rojters.

 

Vladimir Putin je sa Emanuelom Makronom razgovarao o situaciji u Siriji, kao i o rusko-francuskoj operaciji dopremanja humanitarne pomoći toj ratom razorenoj zemlji.