Francuski predsednik Emanuel Makron sastao se s pripadnicima policije za rasturanje demonstracija koji će biti raspoređeni sutra u Parizu gde se strahuje da može biti novih nereda tokom protesta "Žutih prsluka".

 

Članovi francuskog protestnog pokreta "Žuti prsluci" sastaće se večeras s francuskim premijerom Eduarom Filipom, rekao je portparol Vlade uoči sutrašnjih antivladinih protesta koji bi, kako strahuju vlasti, mogli da postanu nasilni.

 1

Francuska strahuje od nasilja do kojeg bi moglo doći u subotu i poziva na smirivanje stanja. U vazduhu se oseća strah francuskih vlasti pred mogućnošću novog dana nasilja u središtu francuske prestolnice, koja je još uvek pod šokom nakon protesta "žutih prsluka" prošle subote.

 

Oklopla vozila francuske žandarmerije koja su služila u misiji na Kosovu, prvi put će u subotu izaći na ulice Pariza, piše dopisnik Večernjih novosti iz Pariza. Kako je navedeno, takva odluka je doneta u nastojanjima da se spreče sukobi i žrtve u buntu "žutih prsluka".

 

Ovo je samo jedan u nizu snimaka koji svedoči o brutalnosti francuske policije nad demonstrantima

 

PARIZ: Centar Pariza sutra će, zbog najavljenih novih antivladinih demonstracija pokreta "žutih prsluka" biti blokiran i naći će se pod drastičnim merama obezbeđenja pošto će vlasti nastojati da spreče izbijanje novog nasilja, a u tu svrhu će prvi put od 2005. i velikih nereda u predgrađima velikih francuskih gradova, biti upotrebljena oklopna vozila.

 

Stroge bezbednosne mere zatvoriće u subotu centar Pariza zbog pokušaja francuskih vlasti da spreče novo nasilje na antivladinim protestima.Pored 8.000 policajaca koji će biti na ulicama prestonice, načenik pariske policije je identifikovao 14 sektora visokog rizika koji će biti ispražnjeni, medju kojima je i avenija Šanzelize.Policija će iz tih područja ukloniti sve što može biti korišćeno u neredima.Širom zemlje će biti angažovano oko 89.000 policajaca, u odnosu na 65.000 prošlog vikenda kada je povredjeno više od 130 ljudi a uhapšeno više od 400.

 

Francuski premijer Eduar Filip rekao je da će 89.000 pripadnika snaga bezbednosti biti sutra raspoređeno širom zemlje, za kada su najavljeni novi protesti žutih prsluka.

 

Francuski premijer Eduar Filip rekao je da će 89.000 pripadnika snaga bezbednosti biti sutra raspoređeno širom zemlje, za kada su najavljeni novi protesti "žutih prsluka"

 

U subotu, za kada su najavljeni novi protesti "žutih prsluka", širom Francuske će biti raspoređeno 89.000 pripadnika snaga bezbednosti, kaže premijer Eduar Filip.

 

Jedan od videosnimaka na internetu šokirao je francusku javnost.

 29

Francuski ministar obrazovanja Žan Mišel Blanker rekao je da su snimci hapšenja srednjoškolaca u Francuskoj “šokantni“. Kako je juče objavljeno, više od 700 srednjoškolaca privedeno je nakon protesta na kom su učestvovali nezadovoljni reformama.

 

Oklopna vozila francuske žandarmerije prvi put će u subotu izaći na ulice Pariza, s ciljem da se spreče sukobi i žrtve tokom protesta žutih prsluka, a Večernje Novosti pišu da je reč o vozilima koja su ranije služila u misiji na Kosovu i Metohiji.

 

Oklopna vozila francuske žandarmerije koja su služila u misiji na Kosovu, prvi put će izaći na ulice Pariza, u nastojanjima da se spreče sukobi i žrtve u buntu "žutih prsluka"

 

PARIZ: Centar Pariza sutra će, zbog najavljenih novih antivladinih demonstracija pokreta "žutih prsluka" biti blokiran i naći će se pod drastičnim merama obezbeđenja pošto će vlasti nastojati da spreče izbijanje novog nasilja, a u tu svrhu će prvi put od 2005. i velikih nereda u predgrađima velikih francuskih gradova, biti upotrebljena oklopna vozila.

 

Specijalne službe su upozorile vlasti na pretnje ubistvom i pozive na dizanje na oružje „Žutih prsluka“ Vlasti Francuske se plaše

 

Stroge bezbednosne mere zatvoriće u subotu centar Pariza zbog pokušaja francuskih vlasti da spreče novo nasilje na antivladinim protestima.

 

Od toga će 8.000 biće raspoređeno u Parizu, kao i oklopna vozila

 

Francuska policija privela je više od 700 srednjoškolaca četvrtog dana gimnazijskih protesta koji su bili obeleženi brojnim incidentima.

 

Francuska policija privela je više od 700 srednjoškolaca četvrtog dana gimnazijskih protesta koji su i danas bili obeleženi brojnim incidentima. Rad u oko 280 školskih ustanova je poremećen, a njih 45 su bile blokirane, rekao je isti izvor.