Novinar srpske redakcije Dojče velea Nemanja Rujević rekao je za B92.net da nova predsednica CDU Anegret Kramp-Karenbauer nema pojma o Srbiji i regionu. On je istakao i da po stilu i nastušu nema bitnih razlika između Angele Merkel i njene naslednice na čelu stranke.

 28

Bliska saveznica nemačke kancelarke Angele Merkel, Anegret Kramp-Karenbauer izabrana je danas za novu liderku Hrišćansko demokratske unije (CDU).Kramp-Karenbauer je na kongresu nemačkih konzervativaca pobedila u drugom krugu predvodnika desne struje Fridriha Merca, nekadašnjeg rivala Angele Merkel.Dosadašnja generalna sekretarka CDU-a je dobila 517 glasova, a Merc 482 glasova, preneo je Asošiejtid pres.Treći kandidat, ministar zdravlja Jens Špan otpao je u prvom krugu pošto je dobio 157 glasova od 1.001 delegata.Kramp-Karenbauer (56) je od februara bila generalna sekretarka koja se bavila svakodnevnim poslovima u stranci. Prethodno je bila premijerka savezne pokrajine Sarland.Njen glavni zadatak će biti da poboljša položaj CDU-a i povrati glasove koji su otišli ka ekstremnoj desnici, ali i Zelenima, dok istovremeno bude saradjivala s kancelarkom do sledećih izbora koji su na redu u drugoj polovini 2021. godine.

 

Kramp-Kerenbauer je na stranačkom skupu u Hamburgu izabrana većinom glasova delegata.

 

Bliska saveznica nemačke kancelarke Angele Merkel, Anegret Kramp-Karenbauer izabrana je danas za novu liderku Hrišćansko demokratske unije (CDU).

 

Nemačka stranka Hrišćanska demokratska unija (CDU) dobila je novog lidera!

 

Nemačka kancelarka Angela Merkel u poslednjem govoru kao predsednica CDU, na skupštini stranke, oprostila se emotivnim govorom u kojem je rekla da joj je bila čast što je imala mogućnost da bude 18 godina na vodećoj funkciji u stranci.

 

HAMBURG: Dosadašnja generalna sekretarka vladajuće Demohrišćanske unije Nemačke (CDU), Anegret Kramp-Karenbauer, nasledila je nemačku kancelarku Angelu Merkel na mesto lidera stranke, i biće kandidat za mesto kancelara na narednim parlamentarnim izborima.

 

Bio je ovo poslednji nastup Anegele Merkel kao predsednica CDU. Kraj jedne ere, pišu mediji, a evo kako se "majka Evrope" oprostila od vodeće funkcije i političkih partnera.

 

Nemačka kancelarka Angela Merkel u poslednjem govoru kao predsednica Hrišćansko-demokratske unije (CDU), na skupštini stranke, oprostila se emotivnim govorom u kojem je rekla da joj je bila čast što je imala mogućnost da bude 18 godina na vodećoj funkciji u stranci.

 

BERLIN: Nemačka kancelarka Angela Merkel u poslednjem govoru kao predsednica CDU, na skupštini stranke, oprostila se emotivnim govorom u kojem je rekla da joj je bila čast što je imala mogućnost da bude 18 godina na vodećoj funkciji u stranci.

 

Vladajuća nemačka Hrišćanskodemokratska unija (CDU) bira naslednika Angele Merkel, novog predsednika ili predsednicu, a time i kandidata za novog kancelara.

 

Vladajuća nemačka Hrišćansko-demokratska unija (CDU) danas bira naslednika Angele Merkel, novog predsednika ili predsednicu, a time i kandidata za novog kancelara.

 

Dosadašnja generalna sekretarka vladajuće Demohrišćanske unije Nemačke (CDU), Anegret Kramp-Karenbauer, nasledila je nemačku kancelarku Angelu Merkel na mesto lidera stranke, i biće kandidat za mesto kancelara na narednim parlamentarnim izborima.

 

Dosadašnja generalna sekretarka vladajuće Demohrišćanske unije Nemačke (CDU), Anegret Kramp-Karenbauer, nasledila je nemačku kancelarku Angelu Merkel na mesto lidera stranke, i biće kandidat za mesto kancelara na narednim parlamentarnim izborima. Merkelova je lider CDU i kancelar Nemačke od 2005. godine, a u oktobru je objavila da napušta poziciju lidera stranke i da ne planira ponovo...Pročitaj više The post Kramp-Karenbauer – „mala“ Merkel na čelu CDU appeared first on 24 sata | Online izdanje besplatnih novina.

 

Dosadašnja generalna sekretarka vladajuće Demohrišćanske unije Nemačke (CDU), Anegret Kramp Karenbauer, nasledila je nemačku kancelarku Angelu Merkel na mestu lidera stranke i biće kandidat za mesto kancelara na narednim parlamentarnim izborima.

 

Dosadašnja generalna sekretarka vladajuće Demohrišćanske unije Nemačke (CDU), Anegret Kramp-Karenbauer, nasledila je nemačku kancelarku Angelu Merkel na mesto lidera stranke, i biće kandidat za mesto kancelara na narednim parlamentarnim izborima.

 

Imenovanje je rezultat izbora 999 delegata na stranačkom Kongresu u njemačkom gradu Hamburgu.

 

Anegert Kramp-Karenbauer izabrana je za novu predsednicu Hrišćansko-demokratske unije i na toj poziciji će zameniti Angelu Merkel. Kramp-Kerenbauer je na stranačkom skupu u Hamburgu izabrana većinom glasova delegata.

 

Njemačka kancelarka je u svom govoru pozvala CDU da zadrži jedinstvo stranke ali i njemačkog društva.

 

Bliska saveznica nemačke kancelarke Angele Merkel, Anegret Kramp-Karenbauer izabrana je danas za novu liderku Hrišćansko demokratske unije (CDU).

 

Nemačka kancelarka u poslednjem govoru kao predsednica CDU, na skupštini stranke, oprostila se emotivnim govorom u kojem je rekla da joj je bila čast što je 18 godina bila na vodećoj funkciji u stranci

 

Nemačka kancelarka Angela Merkel u poslednjem nastupu kao predsednica CDU, na skupštini stranke, oprostila se emotivnim govorom. „Imam osećaj zahvalnosti, bila mi je velika čast. Sada je vreme da otvorimo novo poglavlje“, kazala je ona.

 

Vladajuća nemačka Hrišćansko-demokratska unija (CDU) danas bira naslednika Angele Merkel, novog predsednika ili predsednicu, a time i kandidata za novog kancelara.

 

NEMAČKA kancelarka Angela Merkel u petak dobija naslednika na mestu lidera Hrišćansko-demokratske unije (CDU)

 

Osamnaest godina je Angela Merkel bila na čelu CDU. Sada se povlači sa mesta predsednice stranke. Koliko je promenila demohrišćane? Da li će CDU ostati na kursu Angele Merkel ili će napraviti zaokret, pita se utor Dojče velea.

 

Vladajuća nemačka Hrišćanskodemokratska unija (CDU) biraće naslednika Angele Merkel, novog predsednika ili predsednicu, a time i kandidata za novog kancelara. Svetski mediji pišu o odlasku nemačke kancelarke i licitiraju o njenom nasledniku, a BBC je objavio tekst pod naslovom "Vrhunac trke u CDU se bliži, ali i kraj jedne ere".