NATO je osudio rusko otvaranje mosta koji Krim povezuje s Rusijom nazivajući ga još jednim primjerom ruskog 'prezira' prema međunarodnom pravu. 

 174

Rusija je odgovorila Zapadu na kritike zbog otvaranja Krimskog mosta, ističući da ne traži bilo kakvu dozvolu za izgradnju infrastrukture na njenoj teritoriji. Ceremonija otvaranja drumskog dela Krimskog mosta, koju je predvodio ruski predsednik Vladimir Putin, izazvala je kritike Zapada.

 107

Glavna urednica novinske agencije "Rusija sevodnja" i televizije RT Margarita Simonjan komentarisala je poziv "Vašington egzaminera" na bombardovanje Krimskog mosta.

 24

NATO je osudio otvaranje mosta koji povezuje crnomorsko poluostrvo Krim i Rusiju ocenjujući da je Moskva još jednom pokazala da ne poštuje međunarodno pravo. Ruski predsednik Vladimir Putin juče je za volanom kamiona predvodio kolonu preko mosta koji povezuje jug Rusije i ukrajinsko poluostrvo Krim koje je Rusija anektirala 2014. godine.

 4

NATO je danas osudio otvaranje mosta koji povezuje crnomorsko poluostrvo Krim i Rusiju ocenjujući da je Moskva još jednom pokazala da ne poštuje međunarodno pravo.

 

NATO je danas osudio otvaranje mosta koji povezuje crnomorsko poluostrvo Krim i Rusiju ocenjujući da je Moskva još jednom pokazala da ne poštuje medjunarodno pravo.Ruski predsednik Vladimir Putin juče je za volanom kamiona predvodio kolonu preko mosta koji povezuje jug Rusije i ukrajinsko poluostrvo Krim koje je Rusija anektirala 2014. godine."Most predstavlja novo rusko kršenje suverineta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, a Rusija nastavlja da pokazuje prezir prema medjunarodnom pravu", navodi se u saopštenju.Most dugačak 19 kilometatra, koštao je 3,6 milijardi dolara.

 

Železnički most na Sahalinu koji će povezati ostrvo sa kontinentalnim delom Rusije biće 3,5 puta skuplji od Krimskog mosta, piše "Komersant", pozivajući se na preliminarne procene Ruskih železnica.

 

Prvi automobili prešli su preko novog mosta u 5:30 časova po moskovskom vremenu, a za volanima su bili novinari, političari i ratni veterani sa Krima

 260

Ceremonija otvaranja drumskog dela Krimskog mosta, koju je danas predvodio ruski predsednik Vladimir Putin, izazvala je kritike Zapada.

 

Most koji povezuje jug Rusije s Krimom u dužini od 19 kilomatara otvoren je za saobraćaj, dan pošto je njime kamionom prošao ruski predsednik Vladimir Putin.

 

Most koji povezuje jug Rusije s Krimom u dužini od 19 kilomatara danas je otvoren za saobraćaj, dan pošto je njime kamionom prošao ruski predsednik Vladimir Putin.

 1

Most koji povezuje jug Rusije s Krimom u dužini od 19 kilomatara danas je otvoren za saobraćaj, dan pošto je njime kamionom prošao ruski predsednik Vladimir Putin.Krimski most danas je otvoren za automobilski saobraćaj, dok će kamioni moći da prelaze preko njega od jeseni. Paralelni železnički most bi trebalo da bude završen do kraja sledeće godine, preneo je Asošiejted pres.Putin je juče otvorio most i za volanom kamiona predvodio kolonu preko Kerčkog moreuza izmedju ruskog Tamanskog poluostrva i Krima koji je Rusija anektirala 2014. godine.Most vredan 3,6 milijardi dolara olakšaće veze s Krimom koje su se zasnivale na trajektima, pošto je Ukrajina blokirala snabdevanje Krima preko svoje teritorije.Evropska unija saopštila je juče da most izmedju Krima i Rusije predstavlja "još jedno kršenje suvereniteta" Ukrajine.

 

NATO je osudio otvaranje mosta koji povezuje crnomorsko poluostrvo Krim i Rusiju ocenjujući da je Moskva još jednom pokazala da ne poštuje međunarodno pravo.

 

Rusija pravi novi mega projekat, tri puta skuplji od Krimskog mosta

 1

Železnički most na Sahalinu koji će povezati ostrvo sa kontinentalnim delom Rusije biće 3,5 puta…

 

Krimski most je i zvanično otvoren za saobraćaj. Otvorio ga je Putin, vozeći kamion. Nakon njega mostom projezdili i "Noćni vukovi". Kako prenosi Sputnjik, među prvima koji su, nakon predsednika Rusije, prešli sa kontinentalnog dela Rusije na poluostrvo Krim, su zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova i vođa ruskih bajkera "Noćnih vukova“ Aleksandar Zaldostanov Hirurg.

 

Drumski deo Krimskog mosta, za koji agencija Tass navodi da je najduži most u Rusiji, otvoren je jutros za saobraćaj putničkih vozila. Ruska agencija navodi da su prvi automobili prešli preko novog mosta u 5:30 časova po moskovskom vremenu, a za volanima su bili novinari, političari i ratni veterani sa Krima.