Rusija je odgovorila Zapadu na kritike zbog otvaranja Krimskog mosta, ističući da ne traži bilo kakvu dozvolu za izgradnju infrastrukture na njenoj teritoriji. Ceremonija otvaranja drumskog dela Krimskog mosta, koju je predvodio ruski predsednik Vladimir Putin, izazvala je kritike Zapada.

 107

Krimski most je i zvanično otvoren za saobraćaj. Otvorio ga je Putin, vozeći kamion. Nakon njega mostom projezdili i "Noćni vukovi". Kako prenosi Sputnjik, među prvima koji su, nakon predsednika Rusije, prešli sa kontinentalnog dela Rusije na poluostrvo Krim, su zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova i vođa ruskih bajkera "Noćnih vukova“ Aleksandar Zaldostanov Hirurg.

 

NATO je osudio otvaranje mosta koji povezuje crnomorsko poluostrvo Krim i Rusiju ocenjujući da je Moskva još jednom pokazala da ne poštuje međunarodno pravo. Ruski predsednik Vladimir Putin juče je za volanom kamiona predvodio kolonu preko mosta koji povezuje jug Rusije i ukrajinsko poluostrvo Krim koje je Rusija anektirala 2014. godine.

 4