Požar obuhvatio front koji se proteže na 12 kilometara i da je proglašena vanredna situacija

 

Na grčkom ostrvu Evija angažovano je na stotine vatrogasaca zbog razornih šumskih požara. Podignuti su i kanaderi i helikopteri kako bi se vatra ugasila.

 

Na hiljade vatrogasaca bori se protiv šumskih požara u Grčkoj, a najveći je na ostrvu Evija, severno od Atine, koji i dalje bukti van kontrole

 

ATINA:  Na hiljade vatrogasaca bori se protiv šumskih požara u Grčkoj, a najveći je na ostrvu Evija, severno od Atine, koji i dalje bukti van kontrole.

 

Na hiljade vatrogasaca bori se protiv šumskih požara u Grčkoj, a najveći je na ostrvu Evija, severno od Atine, koji i dalje bukti van kontrole.

 

Najkritičnije je na ostrvu Evija, gdje je proglašeno vanredno stanje, jer se požar proširio i ugrozio sela.

 

Požar na grčkom ostrvu Evija ni danas ne jenjava, saopštile su lokalne vlasti.

 

Na hiljade vatrogasaca bori se protiv šumskih požara u Grčkoj, a najveći je na ostrvu Evija, severno od Atine, koji i dalje bukti van kontrole.

 

Na hiljade vatrogasaca bori se protiv šumskih požara u Grčkoj, a najveći je na ostrvu Evija, severno od Atine, koji i dalje bukti van kontrole. Prema jutrošnjim informacijama, situacija je malo bolja. Na desetine vatrogasaca, dva kanadera i helikopter, bore se protiv požara i na ostrvu Tasos. Treći požar bukti kod Tebe, severozapadno od Atine. Micotakis prekinuo odmor.

 

Širom Grčke je mobilisano više od 1.000 vatrogasaca jer su od ponedeljka uveče šumski požari izbili na 56 mesta.

 

Širom Grčke mobilisano je više od 1.000 vatrogasaca jer su od ponedeljka uveče šumski požari izbili na 56 lokacija, a najveći, na ostrvu Evija razgoreo se, proširio i ugrozio sela, te je tamo proglašeno vanredno stanje.