Evropska unija od Velike Britanije traži da se račun koji će morati da plati za preuzete obaveze iskaže u evrima, i da Britanija garantuje status evropskih građana koji žive u Britaniji, kao i da ostane u nadležnosti Evropskog suda pravde u određenim slučajevima koji je pripremila Evropska komisija, navodi se u nacrtu smernica za pregovore EU.

 

Evropska unija od Velike Britanije traži da se račun koji će morati da plati za preuzete obaveze iskaže u evrima, da garantuje status za evropskih građana koji žive u Britaniji, kao i da ostane u nadležnosti Evropskog suda pravde u određenim slučajevima, navodi se u nacrtu smernica za pregovore koji je pripremila Evropska komisija, prenosi danas AFP.

 

Britanija može da se raziđe sa Evropskom unijom, ali će i dalje morati da plati u evrima, a ne u funti, troškove razlaza, prema jednom procurelom dokumentu iz pregovaračke strategije Evropske unije.

 

Evropska unija od Velike Britanije traži da se račun koji će morati da plati za preuzete obaveze iskaže u evrima, da garantuje status za evropskih gradjana koji žive u Britaniji, kao i da ostane u nadležnosti Evropskog suda pravde u odredjenim slučajevima, navodi se u nacrtu smernica za pregovore koji je pripremila Evropska komisija, prenosi danas AFP. Ovo ukazuje na rešenost Brisela da zauzme čvrst stav i ostane pri ovim zahtevima, koji su u suprotnosti sa planovima britanske premijerke Tereze Mej. "Pristanak na takav sporazum bio bi u suprotnosti sa obećanjem Mej da će 'okončati nadležnost (evropskog) suda u Britaniji', ...

 

Evropska unija od Velike Britanije traži da se račun koji će morati da plati za preuzete obaveze iskaže u evrima, navodi se u nacrtu smernica za pregovore EU. Osim toga, EU traži i da Britanija garantuje status evropskih građana koji žive u Britaniji, kao i da ostane u nadležnosti Evropskog suda pravde u određenim slučajevima koji je pripremila Evropska komisija.

 

Evropska unija od Velike Britanije traži da se račun koji će morati da plati za preuzete obaveze iskaže u evrima, da garantuje status za evropskih građana koji žive u Britaniji, kao i da ostane u nadležnosti Evropskog suda pravde u određenim slučajevima, navodi se u nacrtu smernica za pregovore koji je pripremila Evropska komisija, prenosi AFP.

 

Evropska unija od Velike Britanije traži da se račun koji će morati da plati za preuzete obaveze iskaže u evrima, da garantuje status za evropske gradjane koji žive u Britaniji, kao i da ostane u nadležnosti Evropskog suda pravde u odredjenim slučajevima, navodi se u nacrtu smernica za pregovore koji je pripremila Evropska komisija, prenosi 21. aprila AFP. Ovo ukazuje na rešenost Brisela da zauzme čvrst stav i ostane pri ovim zahtevima, koji su u suprotnosti sa planovima britanske premijerke Tereze Mej. Opširnije...