Nemačke vlasti povukle su više od 73.000 jaja iz Holandije, nakon što je ustanovljeno da su zaražena insekticidom fipronilom u šest nemačkih saveznih država. Nemački savezni Institut za procenu rizika saopštio je u utorak da nema opasnosti po zdravlje potrošača i da su jaja povučena iz predostrožnosti, prenosi AP.

 

Nemačke vlasti izručile su BiH Srbina Milorada Obradovića, zvanog Stiven, osumnjičenog da je tokom rata u BiH počinio ratni zločin nad bošnjačkim civilima. Obradović (1967.), koji je krajem prošle godine uhapšen u Minhenu, predat je na sarajevskom aerodromu pravosudnim organima BiH.

 

Sud u Nemačkoj kaznio je dvojicu muškaraca zato što su u prašini na krovu kuće iscrtali kukasti krst i ostavili ga da tu stoji mesecima. Kako navodi nemačka agencija dpa, sud u Augzburgu presudio je da muškarci starosti 30 i 31 godinu moraju da plate kaznu od po 5.000 evra.

 

Pre samo nekoliko dana svirepo je ubijena devojčica u Vizbadenu. U ponedeljak je nožem izbodena druga devojčica, dok je vozila bicikl u gradu Virsenu. Kako prenosi Jutarnji list, ubijena je 15.godišnja Juliana Elena R dok je vozila bicikl u gradskom parku. Izbodena je nožem, više puta. Kako pišu nemački mediji, ona je bila Rumunka, ali nije za sada poznato da li je imala i nemačko državljanstvo.