Bivši katalonski predsednik mogao bi uskoro biti izručen Španiji. Tu odluku trebalo bi još da odobri savezni državni tužilac nemačke pokrajne Šlezajg-Holštajn. 

 

Nemački sud je danas odlučio da bivši katalonski lider Karles Pućdemon može biti izručen Španiji da bi se suočio s optužbama. "Izručenje zbog optužbi za proneveru javnog novca je moguće, izručenje zbog optužbi za pobunu nije moguće", saopštio je sud Šlezvig-Holštajna.

 

Sud u Nemačkoj presudio je da je zahtev za ekstradiciju bivšeg katalonskog lidera Karlesa Puđdamona po optužnici o zloupotrebi javnih sredstava prihvatljiv, ali je odbio zahtev da bude izručen Španiji zbog optužbi za pobunu.

 

Nemački sud je danas odlučio da bivši katalonski lider Karles Pućdemon može biti izručen Španiji da se suoči s optužbama za finansijske malverzacije, ali ne i za mnogo težu optužbu za pobunu, za šta je optužen u Španiji.

 

Nemački sud je danas odlučio da bivši katalonski lider Karles Pućdemon može biti izručen Španiji da bi se suočio s optužbama za proneveru.

 

Sud u Nemačkoj odlučivao je danas o zahtevu za izručenje bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pudždemona Španiji. Izručenje može, ali ne zbog glavnog razloga Madrida.

 

Nemački sud je odlučio da bivši katalonski lider Karles Pućdemon može biti izručen Španiji da se suoči s optužbama za finansijske malverzacije, ali ne i za mnogo težu optužbu za pobunu, za šta je optužen u Španiji.