Kina polaže pravo na veći deo strateškog vodenog puta Južnokineskog mora i izgradila je ostrva na grebenima, opremivši ih vojnim objektima

 

Peking je razljutio prolazak dva američka ratna broda blizu otoka u Južnokineskom moru na koje Kina polaže pravo.

 

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je danas ljutnju nakon što su dva američka ratna broda prošla blizu ostrva u Južnokineskom moru na koje Kina polaže pravo.

 

Dva američka ratna broda prošla su blizu ostrva u Južnokineskom moru za koje Kina tvrdi da polaže pravo, izjavio je jedan neimenovani američki zvaničnik.

 

Dva američka ratna broda prošla su blizu ostrva u Južnokineskom moru za koje Kina tvrdi da polaže pravo, izjavio je danas jedan neimenovani američki zvaničnik.

 

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je ljutnju pošto su američki ratni brodovi prošli blizu ostrva u Južnokineskom moru na koje Kina polaže pravo. Američki brodovi su ušli u te vode bez dozvole Kine, izjavila je portparolka Ministarstva Hua Čunjing na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

 

Dva američka ratna broda prošla su blizu ostrva u Južnokineskom moru za koje Kina tvrdi da polaže pravo

 

Dva američka ratna broda prošla su blizu ostrva u Južnokineskom moru za koje Kina tvrdi da polaže pravo. To bi, ocenjuje Rojters, moglo da razljuti Peking u uslovima napetih odnosa između dve najveće svetske ekonomije.