Španski list "El pais" navodi da je osnivač Vikiliksa nakon što je u ambasadi proveo skoro sedam godina, imao sumnjičav odnos prema diplomatskom osoblju, da je, kako je vreme prolazilo, sve češće bio uznemiren

 

Kako je izgledao svakodnevni život osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža u ambasadi Ekvadora u Londonu, ko ga je od poznatih ličnosti posećivao, i kakav je bio njegov odnos sa zaposlenima u ambasadi, otkriva španski list El pais pozivajući se na izjave oko deset pripadnika njegovog obezbeđenja.

 

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž nalazio se u ekvadorskoj ambasadi u Londonu od 2012. Uhapšen je u četvrtak,a malo se zna šta je u tom periodu radio u ambasadi.

 

"Ne možemo dozvoliti da naša kuća, kuća koja je otvorila svoja vrata, postane centar za špijuniranje", kaže predsednik Ekvadora Lenjin Moreno.

 

Nakon što je on izbačen iz zgrade ambasade, a britanske vlasti ga uhapsile zbog kršenja uslovne slobode, Moreno je poručio da Asanž nije imao pravo da mu hakuje "privatni telefon"

 

MADRID: Kako je izgledao svakodnevni život osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža u ambasadi Ekvadora u Londonu, ko ga je od poznatih ličnosti posećivao, i kakav je bio njegov odnos sa zaposlenima u amabasadi, otkriva španski list "El pais" pozivajući se na izjave oko deset pripadnika njegovog obezbeđenja.

 

Osnivač Vikiliksa koji je uhapšen pre nekoliko dana u ambasadi Ekvadora je proveo sedam godina. Sve više pokazivao anti socijalno ponašanje. Pročitajte šta je iritiralo osoblje ambasade.