Totalni sukob u Idlibu bi "doveo do humanitarnog košmara kakav nije još viđen u krvavom sirijskom konfliktu", upozorio je generalni sekretar UN Antonio Guteres.

 

Generalni sekretar UN je kazao da je jasno da sadašnja situacija u Idlbiu nije održiva i da prisustvo terorističkih grupa ne može biti tolerisano, ali da je posebno važno da Iran, Rusija i Sirija nađu način da izoluju grupe terorista i stvore situaciju u kojoj neće civili platiti cenu rešenja problema u Idlibu.

 

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš apelovao na sve strane koje su uključene u konflikt u Siriji, da zaštite civile i izbegnu "krvoproliće" u Idlibu. Gutereš je dodao da bi totalni sukob u Idlibu "doveo do humanitarnog košmara kakav nije još viđen u krvavom sirijskom konfliktu", prenosi AP.

 

Gutereš je kazao da je jasno da "sadašnja situacija u Idlbiu nije održiva i da prisustvo terorističkih grupa ne može biti tolerisano"

 

Totalni sukob u Idlibu doveo bi do humanitarnog košmara kakav nije još viđen u krvavom sirijskom konfliktu, smatra čelnik Ujedinjenih naroda.