Istočne članice NATO su prihvatile poruke Donalda Trampa sa samita NATO, koje su uznemirile mnoge na Zapadu.

 8

Predsednik SAD DOnald Tramp nastavio je da napada članice EU zbog trošenjanovca i trgovine, drugog dana samita NATO u Briselu. Zatražena zatvorena sednica. Kako su rekla dva izvora za agenciju Rojters, kada su ostale članice NATO saveza videle kuda stvar vodi, zemlje partneri NATO-a, koje nisu članice alijanse, Ukrajina i Gruzija, zamoljene su da napuste sednicu, koja se potom nastavila iza zatvorenih vrata.

 

Završena zatvorena sednica članica NATO saveza, koja je održana zbog Trampove tiranije, kako su ocenile agencije. Američki predsednik poručio: NATO je sjajan. Podsetimo, izvori agencije AP i Rojters javili su da je zbog tiranije koju je sprovodio američki predsednik Donald Tramp, najpre tvitovima, a zatim i oštrim stavovima drugog dana samita NATO članica u Briselu, od Ukrajine i Gruzije, inače partnera NATO, zatraženo da napuste sednicu kako bi se ona nastavila iza zatvorenih vrata.

 

Članice NATO pokušaće u Briselu da smire napetu atmosferu od prethodnog prvog dana samita i da se koncentrišu na pitanja Avganistana i Ukrajine. Prvog dana samita dominirali su zahtevi američkog predsednika Donalda Trampa koji je oštro kritikovao saveznike SAD zbog nedovoljnog izdvajanja za budžet Alijanse i zatražio da oni udvostruče vojna davanja sa dva odsto, koliko su se obavezali, na četiri odsto od njihovog BDP-a.