Ministar unutrašnjih poslova Italije Mateo Salvini i austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe stali su danas demonstrativno iza mađarskog premijera Viktora Orbana.

 10

Mađarski premijer Viktor Orban je izjavio da Evropska unija nastoji da Mađarskoj oduzme pravo da štiti sopstvene granice. "Oni žele da iz Brisela ovamo pošalju plaćene vojnike koji će puštati migrante (u Mađarsku)", rekao je Orban za državni "Košut radio", prenosi MTI.

 

Mađarska vlada odlučiće u ponedeljak o pravnim koracima povodom odluke Evropskog parlamenta protiv te zemlje zbog ignorisanja demokratskih standarda, rekao je premijer Viktor Orban.

 

Premijer Mađarske Viktor Orban kaže da će mađarska vlada u ponedeljak doneti odluku o pravnim koracima koje će preduzeti kako bi se suprotstavila odluci Evropskog parlamenta o pokretanju kaznene procedure protiv Budimpešte zbog omalovažavanja demokratskih standarda EU.

 

Premijer Mađarske Viktor Orban kaže da će vlada u ponedeljak doneti odluku o pravnim koracima koje će preduzeti kako bi se suprotstavila odluci parlamenta EU. Podsetimo, Evropski parlament je doneo odluku o pokretanju kaznene procedure protiv Budimpešte zbog omalovažavanja demokratskih standarda EU.

 

Ministar unutrašnjih poslova Italije Mateo Salvini i vicekancelar Austrije Hajnc Kristijan Štrahe stali su demonstrativno iza mađarskog premijera Viktora Orbana Uveren sam da ćemo za par meseci zajedno sa Orbanom vladati", poručio je Salvini.

 

Mađarski premijer Viktor Orban danas je izjavio da Evropska unija nastoji da Mađarskoj oduzme pravo da štiti sopstvene granice.

 

Premijer Mađarske Viktor Orban danas je izjavio da će mađarska vlada u ponedeljak doneti odluku o pravnim koracima koje će preduzeti kako bi se suprotstavila odluci Evropskog parlamenta o pokretanju kaznene procedure protiv Budimpešte zbog omalovažavanja demokratskih standarda EU.

 

Predsednik mađarske vlade Viktor Orban izjavio je danas da Evropska komisija, pošto nije uspela da slomi doslednu migrantsku politiku zvanične Budimpešte, nastoji da na njene granice dovede strane plaćenike.