Aerodrom "Nikola Tesla" otvoren je za saobraćaj, posle blokade piste koja je trajala sedam sati. Otkazano je 15 letova, a preusmereno više od 20.

 18

Potpuna normalizacija aviosaobraćaja na aerodromu “Nikola Tesla” očekuje se do kraja dana. Do sada 50 letova pomereno. Najveći problem je sa osam preusmerenih letova, od koji je četiri “Er Srbije”. Jedan od njih je i let iz Njujorka, koji je preusmeren na Zagreb. Očekuje se, kako saznaje TV Prva, da i on uskoro sleti na beogradski aerodrom, a put ka SAD će, umesto u 12.30, nastaviti sa zakašnjenjem od bar četiri sata.

 

Do privremenog zatvaranja aerodroma 'Nikola Tesla' došlo je nakon što su se zapalile gume na avionu egipatskog aviona.

 

Egipatski avion koji je danas zbog pucanja gume blokirao pistu beogradskog aerodroma, uklonjen je i očekuje se da će aerodrom "Nikola Tesla" uskoro biti otvoren za saobraćaj.

 

Prema nezvaničnim informacijama TV Prve, Aerodrom "Nikola Tesla" trebalo bi da proradi za oko pola sata. Jedan avion kruži nad Srbijom. Podsetimo, aerodrom "Nikola Tesla" je u potpunoj blokadi od jutros u 4:11, kada je zbog puknutih guma pistu oštetio jedan egipatski avion. NI jedan avion nije od tada ni poleteo niti sleteo s beogradskog aerodroma.

 

Do privremenog zatvaranja aerodroma 'Nikola Tesla' došlo je nakon što su se zapalile gume na avionu egipatskog aviona.

 

Kako je saopšteno sa aerodroma "Nikola Tesla", nadležne službe čine sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi se aerodrom osposobio za sletanja i poletanja. "Aerodrom 'Nikola Tesla' Beograd ostaće do daljeg privremeno zatvoren za sva poletanja i sletanja, zbog toga što je jutros u 4:11 časova avion tipa 'Boeing 737-800' egipatske avio-kompanije 'Egypt Air' bez putnika sleteo i ostao je na poletno-sletnoj stazi usled tehničkih problema", kaže se u saopštenju.

 

Aerodrom "Nikola Tesla" i dalje je blokiran zbog egipatskog aviona koji je oštetio pistu na beogradskom aerodromu i tako odložio i preusmerio sve letove. Podsetimo, prema saopštenju Aerodroma "Nikola Tesla" avion egipatske avio-kompanije "Egipter" sleteo je na beogradski aerodrom jutros u 4:11, zbog tehničkih problema.

 

Zbog aviona egipatske avio- kompanije koji je, za sada iz tehničkih razloga, ostao na pisti, sletanja i poletanja s beogradskog aerodroma su onemogućena. Nezvanično, avion kopmanije "Er Kairo" oštetio i pistu aerodroma kada je sleteo s puknutom gumom jutros oko četiri sata. Ceo aerodrom je tako ostao blokiran, a svi letovi koji je trebalo da se realizuju jutros otkazani su najmanje za dva sata. Kako javlja reporter TV Prve, aerodrom "NIkola Tesla" pun je putnika koji su nervozni.

 

Jelena Nikolić sa Prve televizije vraćala se danas sa poslovnog putovanja iz Egipta, a avion je zbog situacije na beogradskom aerodromu preusmeren na aerodrom u Budimpešti.

 

Aerodrom "Nikola Tesla" otvoren je za saobraćaj, što je prethodno i najavio generalni direktor aerodroma Saša Vlaisavljević, a počelo je i ukrcavanje putnika.

 

Direktor aerodroma “Nikola Tesla” Saša Vlaisavljević rekao je da će aerodrome biti otvoren uskoro i da pista nije oštećena. Egipatski avion izguran sa piste.

 

Zbog zatvaranja aerodroma "Nikola Tesla", usled oštećenja egipatskog aviona, svi letovi su preusmereni ili otkazani. Među njima i let iz Kaira za Beograd. Avion "Er Kaira", pun turista iz Beograda, preusmeren je na aerodrom u Budimpešti gde se putnici i dalje nalaze, bez ikakvog obaveštenja zašto su tamo dospeli i do kada će biti. Da nije bilo ekipe TV Prve, koja se takođe vraćala tim letom, ne bi ni znali šta se dešava.

 

Do privremenog zatvaranja aerodroma 'Nikola Tesla' došlo je nakon što su se zapalile gume na avionu egipatskog aviona.

 

Aerodrom "Nikola Tesla" i dalje je blokiran zbog egipatskog aviona koji je oštetio pistu na beogradskom aerodromu i tako odložio i preusmerio sve letove.

 

BEOGRAD - Na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu jutros u 4:11 časova došlo je do incidenta prilikom sletanja aviona B737 800 kompanije EgyptAir na kojem su se blokirali točkovi glavnog stajnog trapa i zapalile sve četiri gume.

 

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu jutros privremeno zatvoren nakon što su se zapalile gume na avionu egipatske kompanije "Egypt Air"."Zapalile su se gume na avionu. Bitno je da je sve bezbedno", kazala je ona za televiziju Prva.Ministarka je dodala da se čeka da tehnička služba obavi svoj deo posla, odnosno da još jednom sve detaljno pregleda."To su ozbiljne analize i istražne radnje da bi na kraju ta kompanija znala šta se zaista desilo", kazala je Zorana Mihajlović.Na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu svi letovi odloženi su, a avioni koji bi trebalo da slete su preusmereni ili otkazani.Kako je saopštilo to javno preduzeće, aerodrom je privremeno zatvoren jer je avion egipatske kompanije Egypt Air sleteo u 4.11 i ostao na stazi zbog tehničkih problema.

 

Na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu svi letovi odloženi su jutros na dva sata, a avioni koji bi trebalo da slete su preusmereni, saznaje agencija Beta.Putnicima na aerodromu rečeno je da su razlozi za odlaganje i preusmeravanje letova tehničke prirode, saznaje agencija Beta.Na sajtu aerodroma objavljeno je da su avioni koji bi trebalo da slete u Beograd preusmereni, počev od 5.50.Putnici javljaju da je aerodromskoj pisti postavljen je jedan avion, okružen vatrogasnim vozilima i policijom.