BUKUREŠT – Hiljade Rumuna koji žive u inostranstvu okupilo se danas na antivladinom protestu u…

 

Hiljade Rumuna koji žive u inostranstvu okupilo se na antivladinom protestu u Bukureštu i pozvalo vladu da da ostavku i raspiše izbore.

 

Hiljade Rumuna koji žive u inostranstvu okupilo se danas na antivladinom protestu u Bukureštu, i pozvalo vladu da da ostavku i raspiše izbore.Iseljenici, od kojih su neki vozili preko cele Evrope da bi učestvovali na protestu, nezadovoljni su vladavinom socijal-demokrata. Otkako je ta partija došla na vlast 2016, vlada je predlagala zakone za koje kritičari tvrde da slabe borbu protiv korupcije.U rasejanju živi oko tri miliona Rumuna, a mnogi kažu da su otišli zbog korupcije, malih plata i nedostatka mogućnosti."Ne želimo da našom zemljom vladaju lopovi koji pune svoje džepove. Ako se ništa ne promeni, kakva će biti budućnost naše dece", kaže Georgeta Angel, koja već 14 godina živi u Valensiji.Demonstranti su mahali rumunskim, španskim, italijanskim i drugim zastavama, vikali "Pravda, ne korupcija" i vladajuću partiju nazivali "crvenom kugom".Došlo je i do kratkog sukoba s policijom kada su demonstranti  pokušali da probiju kordon ispred zgrade vlade.Lider vladajuće partije Liviu Drag

 

Rumuni koji žive u inostranstvu došli su u Bukurešt, gde protestuju protiv aktuelne vlade. Zahtevaju ostavku kabineta premijerke Viorike Dančile i prevremene izbore.

 

Demonstranti okupljeni u Bukureštu pokušali su probiti policijski kordon, a policija je upotrijebila suzavac da ih udalji.

 

Hiljade Rumuna koji žive u inostranstvu okupilo se danas na antivladinom protestu u Bukureštu, i pozvalo vladu da da ostavku i raspiše izbore.

 

Više od 400 ljudi je povređeno nakon što su izbili sukobi demonstranata i policije tokom protesta hiljada Rumuna koji žive u inostranstvu.

 

Rumuni koji žive u inostranstvu počeli su danas protest protiv levičarske vlade u Bukureštu zahtevajući njenu ostavku i zalažući se za prevremene izbore