Južnokorejski predsednik Mun Džae In na kratko se susreo i uz osmeh rukovao sa sestrom severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong, na otvaranju Zimskih Olimpijskih igara u Pjongčangu, prenosi AP

 

Južnokorejski predsednik Mun Džae In nakratko se susreo i uz osmeh rukovao sa sestrom severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Jo Džong, na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu.

 

Južnokorejski predsednik Mun Džae-in na kratko se danas susreo sa sestrom severnokorejskog lidera Kim Džong-una, Kim Jo-džong, na otvaranju Zimskih Olimpijskih igara u Pjongčangu.

 

 14

SEUL - Južnokorejski predsednik Mun Džae In na kratko se susreo sa sestrom severnokorejskog lidera…

 

Predsednik Južne Koreje Mun Džae-in i nominalni severnokorejski šef države Kim Jong Nam sreli su se danas i rukovali se pre ceremonije otvaranja Zimskih Olimpijskih igara u Pjongčangu.

 1

 Predsednik Južne Koreje Mun Džae-in i nominalni severnokorejski šef države Kim Jong Nam sreli su se danas i rukovali se pre ceremonije otvaranja Zimskih Olimpijskih igara u Pjongčangu.Kim, koji zvanično predvodi severnokorejsku delegaciju, sreo se s Munom na prijemu za lidere, prenela je agencija Jonhap.Južnokorejski predsednik i njegova supruga su primali zvanice jednu po jednu.Predsednici rivalskih zemalja su se smešili dok su se rukovali u opuštenoj atmosferi.Kim Jo Džong, uticajna sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una i članica delegacije sa severa, po svoj prilici nije bila prisutna.Kim Jong Nam je najviši severnokorejski zvaničnik koji je ikada posetio Jug, dok je ...

 

Zimske olimpijske igre biće otvorene danas u Pjongčangu a to će za svet biti izuzetan trenutak - na Olimpijadi koja se održava u Južnoj Koreji učestvovaće i njihov nuklearni rival Severna Koreja

 

Sestra lidera Severne Koreje Kim Džong una je prvi član te poriodice koji je posetio Južnu Koreju od Korejskog rata (1950-1953)

 

Zimske olimpijske igre, koje se otvaraju danas u Pjongčangu, za politički svet biće izuzetan trenutak - na Olimpijadi u Južnoj Koreji učestvuje Severna Koreja. Paralelno sa sportskim takmičenjima u Pjongčangu, udaljenom samo 80 kilometara od dobro čuvane granice sa Severnom Korejom, odvijaće se i niz političkih događaja iako i dalje postoji nesmanjena nelagodnost zbog potencijalnog nuklearnog rata u tom regionu, navodi AP.

 10

Potpredsednik SAD-a Majk Pens preskočiće večeru na kojoj je trebalo da bude za istim stolom sa ceremonijalnim liderom Severne Koreje Kim Džong-namom.

 1

Na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji nastupit će rekordnih 2.900 sportista, uz brojne tehnološke inovacije.

 1

Predsednik Južne Koreje Mun Džae-in i nominalni severnokorejski šef države Kim Jong Nam sreli su se i rukovali se pre ceremonije otvaranja ZOI u Pjongčangu. Južnokorejski predsednik i njegova supruga su primali zvanice jednu po jednu.

 

Predsednik Južne Koreje Mun Džae In i nominalni severnokorejski šef države Kim Jong Nam sreli su se danas i rukovali se pre ceremonije otvaranja Zimskih Olimpijskih igara u Pjoengčangu.

 1

Predsednik Južne Koreje Mun Džae-in i nominalni severnokorejski šef države Kim Jong-nam sreli su se danas i rukovali pre ceremonije otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu.

 1

Američki potpredsednnik Majk Pens iskoristiće prisustvo na Zimskim olimpijskim igrama kako bi pozvao međunarodnu zajednicu da pojača pritisak na Severnu Koreju povodom nuklearnog programa i kršenja ljudskih prava u toj zemlji.

 

Sestra lidera Severne Koreje Kim Džong-una je prvi član te poriodice koji je posetio Južnu Koreju od Korejskog rata (1950-1953)

 1

Potpredsednik SAD Majk Pens rekao je da SAD odustajanje Severne Koreje od nuklearnog oružja smatraju preduslovom za podršku bilo kakvim pregovorima dveju Koreja.

 

Zvaničnici Sjeverne Koreje prisustvovat će otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Pyeongchangu. 

 1

Zimske olimpijske igre biće otvorene sutra u Pjongčangu, a to će za svet biti izuzetan trenutak - na Olimpijadi koja se održava u Južnoj Koreji učestvovaće i njihov nuklearni rival Severna Koreja.