Aerodrom "Nikola Tesla" otvoren je za saobraćaj, posle blokade piste koja je trajala sedam sati. Otkazano je 15 letova, a preusmereno više od 20.

 18

Zbog zatvaranja aerodroma "Nikola Tesla", usled oštećenja egipatskog aviona, svi letovi su preusmereni ili otkazani. Među njima i let iz Kaira za Beograd. Avion "Er Kaira", pun turista iz Beograda, preusmeren je na aerodrom u Budimpešti gde se putnici i dalje nalaze, bez ikakvog obaveštenja zašto su tamo dospeli i do kada će biti. Da nije bilo ekipe TV Prve, koja se takođe vraćala tim letom, ne bi ni znali šta se dešava.

 

Kako je saopšteno sa aerodroma "Nikola Tesla", nadležne službe čine sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi se aerodrom osposobio za sletanja i poletanja. "Aerodrom 'Nikola Tesla' Beograd ostaće do daljeg privremeno zatvoren za sva poletanja i sletanja, zbog toga što je jutros u 4:11 časova avion tipa 'Boeing 737-800' egipatske avio-kompanije 'Egypt Air' bez putnika sleteo i ostao je na poletno-sletnoj stazi usled tehničkih problema", kaže se u saopštenju.

 

Zbog aviona egipatske avio- kompanije koji je, za sada iz tehničkih razloga, ostao na pisti, sletanja i poletanja s beogradskog aerodroma su onemogućena. Nezvanično, avion kopmanije "Er Kairo" oštetio i pistu aerodroma kada je sleteo s puknutom gumom jutros oko četiri sata. Ceo aerodrom je tako ostao blokiran, a svi letovi koji je trebalo da se realizuju jutros otkazani su najmanje za dva sata. Kako javlja reporter TV Prve, aerodrom "NIkola Tesla" pun je putnika koji su nervozni.

 

Potpuna normalizacija aviosaobraćaja na aerodromu “Nikola Tesla” očekuje se do kraja dana. Do sada 50 letova pomereno. Najveći problem je sa osam preusmerenih letova, od koji je četiri “Er Srbije”. Jedan od njih je i let iz Njujorka, koji je preusmeren na Zagreb. Očekuje se, kako saznaje TV Prva, da i on uskoro sleti na beogradski aerodrom, a put ka SAD će, umesto u 12.30, nastaviti sa zakašnjenjem od bar četiri sata.

 

Prema nezvaničnim informacijama TV Prve, Aerodrom "Nikola Tesla" trebalo bi da proradi za oko pola sata. Jedan avion kruži nad Srbijom. Podsetimo, aerodrom "Nikola Tesla" je u potpunoj blokadi od jutros u 4:11, kada je zbog puknutih guma pistu oštetio jedan egipatski avion. NI jedan avion nije od tada ni poleteo niti sleteo s beogradskog aerodroma.

 

Aerodrom "Nikola Tesla" i dalje je blokiran zbog egipatskog aviona koji je oštetio pistu na beogradskom aerodromu i tako odložio i preusmerio sve letove. Podsetimo, prema saopštenju Aerodroma "Nikola Tesla" avion egipatske avio-kompanije "Egipter" sleteo je na beogradski aerodrom jutros u 4:11, zbog tehničkih problema.