Meksička novinarka Norma Sarabija ubijena je na jugoistoku zemlje i tako postala šesti novinar ubijen u Meksiku od početka ove godine, prenose lokalni mediji.

 

Meksička novinarka Norma Sarabija ubijena je na jugoistoku zemlje i tako postala šesti novinar ubijen u Meksiku od početka ove godine, preneli su lokalni mediji.Prema prvim informacijama, na Sarabiju su napadači pucali s motora u pokretu u blizini njene kuće u gradu Imangilo a potom su pobegli s lica mesta.Ubijena novinarka je 15 godina radila za list Tabasko oj a od pre nekog vremena i za druge lokalne medije.Meksiko je treća najopasnija zemlja u svetu za novinare, posle Sirije i Avganistana, i tu je prema navodima Reportera bez granica od 2000. godine ubijeno više od 100 novinara.Samo prošle godine je širom Meksika ubijeno deset novinara, mnogi slučajevi su ostali nerešeni.U maju je u karipskom letovalištu Plaja del Karmen pronadjen leš novinara Fransiska Romera Dijasa, saradnika lokalnih medija koji je bio u sistemu zaštite novinara.

 

Meksička novinarka Norma Sarabija ubijena je na jugoistoku zemlje i tako postala šesti novinar ubijen u Meksiku od početka ove godine, preneli su lokalni mediji.