Da li je novogodišnji govor predsednika poslednje komunističke diktature prekretnica u spoljnoj politici izolovane zemlje? Iako je podsetio na crveno dugme za lansiranje koje mu je uvek na dohvat ruke, Kim Džong Un je nagovestio i mogućnost učešća severnokorejskog tima na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji.

 

SEUL - Vlasti Pjongjanga ponovo su danas uspostavile kanal komunikacije sa južnim susedom, dan pošto je Seul ponudio dijalog kao odgovor na poziv Kim Džong-una o poboljšanju odnosa izmedju dve Koreje.

 3

Severna Koreja saopštila je danas da će uspostaviti prekogranični kanal komunikacije sa Južnom Korejom, koja je pozdravila ovu odluku

 

Vlasti Pjongjanga ponovo su danas uspostavile kanal komunikacije sa južnim susedom, dan nakon što je Seul ponudio dijalog kao odgovor na poziv Kim Džong-una o poboljšanju odnosa izmedju dve Koreje.Kanal komunikacije u pograničnom selu Panmundžon, gde je potpisano primirje izmedju dve Koreje posle rata (1950-1953) ponovo je otvoren posle dve godine."Razgovor (crvenim) telefonom trajao je 20 minuta", rekao je Frans presu zvaničnik južnokorejskog Ministarstva za ujedinjenje, bez drugih detalja.Uprkos tenzijama zbog nuklearnog i balističkog programa Pjongjanga i upozorenjima Kim Džong-una da bi "zategnuta situacija" mogla da utiče na Zimske olimpijske igre (ZPO), severnokorejski lider je izrazio spremnost da preduzme neophodne ...

 

Vlasti Pjongjanga saopštile su da će tokom dana ponovo uspostaviti kanal komunikacije sa južnim susedom, dan nakon što je Seul ponudio dijalog kao odgovor na poziv Kim Džong-una o poboljšanju odnosa između dve Koreje.

 1

Ambasadorka SAD u UN Niki Hejli zapretila je strožim merama ka Pjongjangu, ako Severna Koreja izvede još jednu raketnu probu. Ona je dodala da ako se to i dogodi, SAD će morati da uvede jače mere ka severnokorejskom režimu.

 

Razgovori će se fokurirati na slanje severnokorejskih sportista u Pjong Čang na Zimske olimpijske igre koje počinju u Južnoj Koreji u febrauaru

 

Ambasadorka SAD u UN Niki Hejli zapretila je strožim merama ka Pjongjangu, ako Severna Koreja izvede još jednu raketnu probu.

 2

Standardni lekarski pregledi vojnika koji je krajem prošle godine pod paljbom prebegao iz Severne Koreje u Južnu Koreju, potvrdili su bojazan od opasnih planova Pjongjanga.

 6

Vlasti Pjongjanga ponovo su uspostavile kanal komunikacije sa južnim susedom, dan nakon što je Seul ponudio dijalog kao odgovor na poziv Kim Džong Una o poboljšanju odnosa između dve Koreje.

 

SEUL – Vlasti Pjongjanga ponovo su danas uspostavile kanal komunikacije sa južnim susedom, dan…

 

SEUL/PJONGJANG - Severna Koreja saopštila je danas da će uspostaviti prekogranični kanal komunikacije sa Južnom Korejom, koja je pozdravila ovu odluku.

 3

Vlasti Pjongjanga saopštile su da će tokom dana ponovo uspostaviti kanal komunikacije sa južnim susedom. Kim je pozdravio podršku Seula njegovoj ponudi mira, izjavio je danas severnokorejski zvaničnik Ri Son-gvon.

 

Vlasti Pjongjanga saopćile su da će tokom dana ponovo uspostaviti kanal komunikacije sa južnim susjedom, dan nakon što je Seul ponudio dijalog.

 1

Portparolka američkog Stejt departmenta Heder Nojert izjavila je danas da je na Južnoj Koreji da odluči da li će razgovarati sa Severnom Korejom, ali je naglasila da Vašington sumnja u iskrenost severnokorejskog lidera Kim Džong Una da do tih pregovora dođe.

 1

Ambasadorka SAD u UN Niki Hejli zapretila je strožim merama ka Pjongjangu, ako Severna Koreja izvede još jednu raketnu probu. "Čuli smo da se Severna Koreja možda sprema za još jednu raketnu probu. Nadam se da se to neće dogoditi", rekla je Hejli, preneo je Rojters.