Lider SPD-a Martin Šulc je saopštio da je odustao od namere da bude ministar spoljnih poslova u novoj koalicionoj vladi Nemačke, da bi "okončao personalnu debatu" unutar stranke.

 

Martin Šulc, šef Socijaldemokratske partije (SPD) objavio je da odustaje od mesta ministra spoljnih poslova u budućoj velikoj nemačkoj koaliciji sa konzervativcima Angele Merkel.

 

Šefovi CDU i SPD, Angela Merkel i Martin Šulc, dva dana nakon dogovora oko velike koalicije našli su se na meti kritike partijskih kolega, koji razmišljaju o njihovoj smeni.

 

Martin Šulc odlučio je da odustane od pozicije ministra inostranih poslova u novoj koalicionoj vladi Nemačke

 

Martin Šulc, šef SPD, objavio je da odustaje od mesta ministra spoljnih poslova u budućoj velikoj nemačkoj koaliciji sa konzervativcima Angele Merkel. "Izjavljujem da odustajem od ulaska u vladu",

 

Martin Šulc, šef SPD, objavio je da odustaje od mesta ministra spoljnih poslova u budućoj velikoj nemačkoj koaliciji sa konzervativcima Angele Merkel. "Izjavljujem da odustajem od ulaska u vladu", saopštio je Šulc, koji je najavio da će biti ministar spoljnih poslova prema koalicionom sporazumu između SPD-a i Angele Merkel.

 

Martin Šulc odlučio je da odustane od pozicije ministra inostranih poslova u novoj koalicionoj vladi Nemačke, potvrđeno je danas iz njegove SPD.

 1

BERLIN: Šefovi CDU i SPD, Angela Merkel i Martin Šulc, dva dana nakon dogovora oko „velike koalicije“ našli su se na meti kritike partijskih kolega, koji razmišljaju o njihovoj smeni.

 

Martin Šulc, šef Socijaldemokratske partije (SPD) objavio je danas da odustaje od mesta ministra spoljnih poslova u budućoj velikoj nemačkoj koaliciji sa konzervativcima Angele Merkel."Izjavljujem da odustajem od ulaska u vladu", saopštio je Šulc koji je najavio da će biti ministar spoljnih poslova prema koalicionom sporazumu izmedju SPD-a i Angele Merkel.Nemački nedeljnik Špigl onlajn (Spiegel) je napisao da će Šulc još danas objaviti da odustaje od tog mesta, pod pritiskom krugova u okviru njegove SPD.Prethodno je list Bild preneo da je vodjstvo SPD-a dalo Šulcu ultimatum da do petka popodne odustane od tog mesta.Iza toga stoji nezadovoljstvo baze, posebno u ...

 

Martin Šulc, šef Socijaldemokratske partije (SPD) objavio je danas da odustaje od mesta ministra spoljnih poslova u budućoj velikoj nemačkoj koaliciji sa konzervativcima Angele Merkel.

 1