Vladine trupe koje predvode elitne Tigrove snage nastavljaju da napreduju u borbama protiv terorističke grupe Hajat Tahrir Al Šam (HTS) i njenih saveznika u istočnoj enklavi Gute.

 

U dubini Istočne Gute u uporištu terorista civili su podigli visoko sirijsku državnu zastavu u iščekivanju Sirijske arapske armije (SAA) koja nezaustavljivo oslobađa delove Istočne Gute od terorista.

 

Henrijeta For, direktorka Unicefa je saopštila da je predgrađe Damaska, Istočna Guta, postalo "pakao na Zemlji" za decu i da je pomoć hitno potrebna.

 

Više od 900 civila, od kojih 188 dece, poginulo je od 18. februara kada je počela ofanziva sirijskih snaga u istočnoj Guti, pobunjeničkoj enklavi kod Damaska, saopštila je opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava.

 

Snage Bašara el Asada i savezničke milicije praktično su podelile na dva dela predgrađe Damaska, Istočnu Gutu, pri čemu se snage koje napreduju sa istoka spremaju da se povežu s trupama na zapadnom obodu enklave, rekao je vojni komandant prosirijskih snaga.

 

Sirijska arapska armija pre nekoliko dana slobodila je bazu vazdužne odbrane koja se nalazila sa istočne strane terorističkog kotla u Istočnoj Guti.

 

Trupe sirijske vlade i savezničke milicije zauzele su polovinu teritorije koju pod kontrolom drže pobunjenici u pregrađu Damaska, Istočnoj Guti, navodi danas nevladina organizacija sa sedištem u Londonu, Sirijska opservatorija za ljudska prava.

 

Direktorka Unicefa Henrijeta For saopštila je danas da je predgrađe Damaska, istočna Guta, postalo "pakao na Zemlji" za decu i da je pomoć hitno potrebna.

 

Direktorka Unicefa Henrijeta For saopštila je danas da je predgrađe Damaska, istočna Guta, postalo "pakao na Zemlji" za decu i da je pomoć hitno potrebna

 

Direktorka Unicefa Henrijeta For saopštila je da je predgrađe Damaska, istočna Guta, postalo "pakao na Zemlji" za decu i da je pomoć hitno potrebna. "Bombardovanje je neprestano, a količina nasilja znači da će deca videti sve to nasilje i smrt. Sada nema vode i hrane, pojaviće se bolesti", rekla je Forova za Rojters.

 

Snage Bašara el Asada i savezničke milicije praktično su podelile na dva dela predgrađe Damaska, Istočnu Gutu, pri čemu se snage koje napreduju sa istoka spremaju da se povežu s trupama na zapadnom obodu enklave, rekao je vojni komandant prosirijskih snaga.

 

DAMASK - Sirijska vojska je praktično podelila na dva dela predgrađe Damaska, Istočnu Gutu, pri čemu se snage koje napreduju sa istoka spremaju da se povežu s trupama na zapadnom obodu enklave, rekao je danas vojni komandant sirijskih snaga.

 1

Sirijska vojska je praktično podelila na dva dela predgrađe Damaska, Istočnu Gutu, pri čemu se snage koje napreduju sa istoka spremaju da se povežu s trupama na zapadnom obodu enklave

 

Isporuka humanitarne pomoći koja je za danas planirana u istočnoj Guti, pobunjeničkoj enklavi kod Damaska, odložena je zbog intenzivnih napada sirijskih snaga. "Današnja isporuka pomoći je odložena", izjavila je Frans presu Ingi Sedki, portparolka Međunarodnog komiteta Crvenog krsta