Predsednik SAD Donald Tramp neće se sastati sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom dok ne vidi "konkretne" poteze Pjongjanga, saopštila je danas Bela kuća.

 

Predsednik SAD Donald Tramp neće se sastati sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom dok ne vidi "konkretne" poteze Pjongjanga, saopštila je Bela kuća.

 

Ocenjen već kao sastanak koji menja svet – susret američkog predsednika Donalda Trampa i…

 

 Potpredsednik SAD Majk Pens ocenio je danas da su najavljeni razgovori lidera SAD i Severne Koreje dokaz da strategija predsednika Donalda Trampa funkcioniše, dok je iz Bele kuće saopšteno da Tramp neće razgovarati ako ne budu preduzeti "konkretni koraci" u ispunjavanju obećanja Pjongjanga."Želja Severne Koreje da razgovara o denuklearizaciji, uz istovremenu suspenziju svih raketnih i nuklearnih proba, dokaz je da strategija predsednika Trampa da izoluje Kimov (severnokorejski lider Kim Džong Un) režim radi", naveo je Pens.Severnokorejci, prema Pensu, dolaze za pregovarački sto iako nisu dobili "nijedan ustupak" od SAD, koje su sa saveznicima neprestano pojačavale pritisak na Pjongjang putem ekonomskih ...

 

Predsednik Francuske Emanuel Makron založio se danas za "zahtevni dijalog" sa Severnom Korejom, pozdravivši najavu dogovora o istorijskom samitu, u telefonskom razgovoru s američkim predsednikom Donaldom Trampom, saopštila je Jelisejska palata.

 

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš ohrabren je planiranim sastankom predsednika SAD Donalda Trampa i lidera Severne Koreje Kim Džong-una. "On je pohvalio vođstvo i viziju svih strana i potvrdio svoj stav podrške svim naporima za mirnu denuklearizaciju Korejskog poluostrva u skladu sa postojećim rezolucijama Saveta bezbednosti UN", rekao je portparol, prenosi Rojters.

 

Kineski predsednik Si Đinping zamolio je svog američkog kolegu Donalda Trampa u telefonskom razgovoru da "što brže" razgovara sa Severnom Korejom, javila je kineska agencija Sinhua.

 

Sastanak predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una predstavlja veliku kocku s neizvesnim ishodom, ocenjuju danas američki mediji.Dok liberalni mediji, koji su inače veoma kritični prema Trampu, ocenjuju da predsednik SAD neočekivanim prihvatanjem Kimovog poziva možda pokušava da skrene pažnju s poslednjih skandala i istrage o ruskom mešanju u izbore, konzervartivni mediji više navode da Tramp pregovorima treba da pristupi s velikim oprezom.Najava sastanka dvojice lidera koji su protekle godine razmenjivali teške reči, pretnje i uvrede, poput "izlapeli starac" i "mali čovek raketa", došla je kao šok, samo nekoliko sati pošto je Trampov šef diplomatije Reks Tilerson ...

 

Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je danas da je "dramatična" i iznenađujuća promena stava Kim Džong Una dovela do toga da američki predsednik Donald Tramp pristane na sastanak s severnokorejskim liderom

 

Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je danas da je "dramatična" i iznenađujuća promena stava Kim Džong Una dovela do toga da američki predsednik Donald Tramp pristane na sastanak s severnokorejskim liderom.

 

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da je dobro što "bogataši" vole rakete, naglasivši da je bolje da oni plaćaju istraživanje svemira nego federalna vlada.

 

Severnokorejski lider Kim Džong-un pozvao je američkog predsednika Donalda Trampa na sastanak, a Tramp je rekao da će prihvatiti poziv, što predstavlja preokret bez presedana u odnosima dve zemlje

 

SEUL/VAŠINGTON  - Severnokorejski lider Kim Džong-un pozvao je američkog predsednika Donalda…

 

Američki predsednik Donald Tramp pozitivno je odgovorio na predlog lidera Severne Koreje Kim Džong Una da se sastane s njim, a susret bi trebalo da bude održan do kraja maja, izjavio je rano jutros u Vašingtonu visoki zvaničnik Južne Koreje Čung Eui Jong.

 

Severnokorejski lider Kim Džong-un pozvao je američkog predsednika Donalda Trampa na sastanak! Tramp je rekao da će prihvatiti poziv, što predstavlja preokret bez presedana u odnosima dve zemlje!

 

Na svetskoj političkoj sceni vest bez presedana. Severnokorejski lider Kim Džong Un pozvao na sastanak američkog predsednika Donalda Trampa, javlja BBC.

 

SEUL/VAŠINGTON: Severnokorejski lider Kim Džong-un pozvao je američkog predsednika Donalda Trampa na sastanak, a Tramp je rekao da će prihvatiti poziv, što predstavlja preokret bez presedana u odnosima dve zemlje, javio je BBC.

 

Američki predsednik Donald Tramp pozitivno je odgovorio na predlog lidera Severne Koreje Kim Džong Una da se sastane s njim, a susret bi trebalo da bude održan do kraja maja, izjavio je rano jutros u Vašingtonu visoki zvaničnik Južne Koreje Čung Eui Jong.

 

Donald Tramp je prihvatio lični poziv severnokorejskog lidera Kim Džong-una da razgovaraju o mogućej denuklearizaciji na Korejskom poluostrvu, ali je takođe obećao da će zadržati sankcije dok se dogovor ne postigne.

 

Američki predsednik Donald Tramp pozitivno je odgovorio na predlog lidera Severne Koreje Kim Džong Una da se sastane s njim, a susret bi trebalo da bude održan do kraja maja, izjavio je rano jutros u Vašingtonu visoki zvaničnik Južne Koreje Čung Eui Jong.Ta neočekivana najava saopštena je u Beloj kući i rezultat je kontakta Severne i Južne Koreje.Kim se takodje založio za denuklearizaciju i obećao je da će se uzdržati od novih nuklearnih proba, rekao je Čung, južnokorejski savetnik za nacionalnu bezbednost, posle sastanka s Trampom i nekoliko američkih zvaničnika."Predsedniku Trampu sam rekao da će se Severna Koreja uzdržati od ...

 

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da je dobro što "bogataši" vole rakete, naglasivši da je bolje da oni plaćaju istraživanje svemira nego federalna vlada.

 

Predsednik SAD Donald Tramp neće se sastati sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom dok ne vidi "konkretne" poteze Pjongjanga, saopštila je danas Bela kuća.

 

Predsednik Kine Si Đinping kazao je u telefonskom razgovoru s američkim predsednikom Donaldom Trampom da ceni njegovu želju da reši pitanje Severne Koreje političkim pute

 

Potpredsednik SAD Majk Pens ocenio je danas da su najavljeni razgovori lidera SAD i Severne Koreje dokaz da strategija predsednika Donalda Trampa funkcioniše, dok je iz Bele kuće saopšteno da Tramp neće razgovarati ako ne budu preduzeti "konkretni koraci" u ispunjavanju obećanja Pjongjanga.

 1

Sastanak predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una predstavlja veliku kocku s neizvesnim ishodom, ocenjuju američki mediji. Dok liberalni mediji, koji su inače veoma kritični prema Trampu, ocenjuju da predsednik SAD neočekivanim prihvatanjem Kimovog poziva možda pokušava da skrene pažnju s poslednjih skandala i istrage o ruskom mešanju u izbore, konzervartivni mediji više navode da Tramp pregovorima treba da pristupi s velikim oprezom.

 

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš ohrabren je planiranim sastankom predsednika SAD Donalda Trampa i lidera Severne Koreje Kim Džong-una, rekao je danas Guterešov portparol.

 

Predsednik Kine Si Ðinping kazao je danas u telefonskom razgovoru s američkim predsednikom Donaldom Trampom da ceni njegovu želju da reši pitanje Severne Koreje političkim putem, objavili su kineski državni mediji, nakon što je Tramp "rado" prihvatio poziv na sastanak koji mu je uputio severnokorejski lider Kim Džong-un.

 

Kineski predsednik Si Djinping zamolio je svog američkog kolegu Donalda Trampa u telefonskom razgovoru da "što brže" razgovara sa Severnom Korejom, javila je kineska agencija Sinhua."Nadam se da će SAD i Severna Koreja stupiti u kontakt i razgovarati što brže", rekao je Si, prenela je agencija.Tramp je upravo prihvatio da učestvuje na istorijskom samitu sa severnokorejskim vodjom Kim Džong Unom krajem maja, u spektakularnom obrtu vezanog za jedan od najosetljivijih sukoba na svetu."Cenim pozitivne namere predsednika da dodje do mirnog rešenja problema na Korejskom poluostrvu", rekao je Si u telefonskom razgovoru s Trampom.U kratkoj izjavi sinoć u Vašingtonu Čung Eui-jong, ...

 

Američki predsednik Donald Tramp sastaće se sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom do maja.

 

Evropska unija (EU) je danas pozdravila dogovor o sastanku predsednika SAD i Severne Koreje, Donalda Trampa i Kim Džong Una, postignut prošle noći.Portparolka EU Maja Kocijančič je pozdravila spremnost dvojice lidera da se sastanu i nedavne pozitivne promene u odnosima dve Koreje."Činjenica da je predsednik Tramp prihvatio poziv Kim Džong Una na samit predstavlja takodje pozitivan razvoj dogadjaja", dodala je ona.Visoki zvaničnik Južne Koreje Čung Eui Jong izjavio je posle razgovora s Trampom u Beloj kući da je američki predsednik pristao na sastanak koji bi trebalo da bude održan do kraja maja.Ta neočekivana najava je i rezultat kontakta Severne i ...

 

Otvorenost lidera Severne Koreje Kim Džong Una i njegova spremnost da razgovara o nuklearnom programu "pomalo je iznenadila" SAD, rekao je danas u Džibutiju šef američke diplomatije Reks Tilerson, prenela je agencija AFP.Predsednik SAD Donald Tramp je prošle noći prihvatio predlog lidera Severne Koreje da se sastanu, najverovatnije pre kraja maja, ali mesto i datum sastanka tek treba da se utvrde."Tu odluku je doneo sam Tramp", podvukao je Tilerson koji je na turneji po Africi.Svega dan pre no što ga je iznenadio njegov predsednik, Tilerson je u četvrtak u Adis Abebi izjavio da je još "dug put do pregovora" SAD ...

 

PEKING  - Kina je danas optužila američkog predsednika Donalda Trampa za podrivanje globalnog…

 

Američki predsednik Donald Tramp pozitivno je odgovorio na predlog lidera Severne Koreje Kim Džong Una da se sastane s njim, a susret bi trebalo da bude održan do kraja maja, izjavio je rano jutros u Vašingtonu visoki zvaničnik Južne Koreje Čung Eui Jong.

 

Donald Tramp je prihvatio lični poziv severnokorejskog lidera Kim Džong-una da razgovaraju o mogućoj denuklearizaciji Korejskog poluostrva, ali je takođe obećao

 

Donald Tramp je prihvatio lični poziv severnokorejskog lidera Kim Džong-una da razgovaraju o mogućoj denuklearizaciji na Korejskom poluostrvu, ali je takođe obećao da će zadržati sankcije dok se dogovor ne postigne.

 

Američki predsednik Donald Tramp pozitivno je odgovorio na predlog lidera Severne Koreje Kim Džong Una da se sastane s njim, a susret bi trebalo da bude održan do kraja maja, izjavio je rano jutros u Vašingtonu visoki zvaničnik Južne Koreje Čung Eui Jong.

 

Severnokorejski lider Kim Džong Un pozvao je američkog predsednika Donalda Trampa na sastanak, a Tramp je rekao da će prihvatiti poziv, što predstavlja preokret bez presedana u odnosima dve zemlje, javio je BBC.

 

Severnokorejski lider Kim Džong-un pozvao je američkog predsednika Donalda Trampa na sastanak, a Tramp je rekao da će prihvatiti poziv, što predstavlja preokret bez presedana u odnosima dve zemlje, javio je BBC.

 

Američki predsednik Donald Tramp sastaće se sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom do maja.

 

Na svetskoj političkoj sceni vest bez presedana. Severnokorejski lider Kim Džong Un pozvao na sastanak američkog predsednika Donalda Trampa, javlja BBC. Poziv na razgovore koji bi trebalo da se održe u maju, izazvao je pravi šok, ocenjuje britanski javni servis i dodaje da su poziv Kim Džong Una Trampu preneli članovi delegacije Južne Koreje koji su u Vašington došli nakon dvodnevnih razgovora sa severnokorejskom delegacijom u Pjongjangu.

 

Kim je zatražio od Trampa da se sastanu, obećavši kako je zauzvrat spreman da se suzdrži od nuklearnih pokušaja i spaljivanja projektila