Američki predsednik Donald Tramp pojačao je pritisak na Saudijsku Arabiju da pruži informacije o nestalom saudijskom novinaru Džamalu Kašogiju. Tramp je slučaj nestanka saudijskog novinara nazvao "veoma ozbiljnom situacijom", a tim povodom je razgovarao sa saudijskim zvaničnicima "na najvišem nivou".

 

Ne možemo ostati nijemi na takav incident, kaže turski predsjednik nakon nestanka sudijskog novinara u konzulatu u Istanbulu.

 

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan vrši sve veći pritisak na Saudijsku Arabiju zbog nestanka novinara Džamala Kašogija tokom posete saudijskom konzulatu u Istanbulu prošle nedelje

 

VAŠINGTON: Američki predsednik Donald Tramp pojačao je pritisak na Saudijsku Arabiju da pruži informacije o tome šta se dogodilo sa nestalim saudijskim novinarom Džamalom Kašogijem, poručivši da je odlučan da otkrije istinu u vezi sa ovim slučajem.

 

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pojačao je danas pritisak na Saudijsku Arabiju povodom nestanka novinara Džamala Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu.Turski mediji su danas preneli da je Erdogan novinarima koji su se vraćali s njim iz Madjarske rekao da Turska "ne može ostati nema na takav incident".On je takodje izrazio sumnju u saudijske tvrdnje da je Kašogi 2. oktobra napustio konzulat i tek potom nestao."Ako je proletela ptica, ako se pojavio komarac, ti sistemi bi ih snimili a oni imaju najnaprednije sisteme", rekao je Erdogan.Turski zvaničnici su rekli da veruju da su saudijski agenti ubili Kašogija, ali nisu izneli dokaze za te tvrdnje. Rijad poriče turske navode ali takodje nije izneo nikakve dokaze kojim bi podržao svoje tvrdnje.

 

Američki predsednik Donald Tramp pojačao je pritisak na Saudijsku Arabiju da pruži informacije o tome šta se dogodilo sa nestalim saudijskim novinarom Džamalom Kašogijem

 

Kašogi (59) je nestao pre nedelju dana, nakon što je ušao u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu kako bi dobio dokumenta potrebna za sklapanje braka sa turskom verenicom

 

VAŠINGTON: Američki predsednik Donald Tramp pojačao je pritisak na Saudijsku Arabiju da pruži informacije o tome šta se dogodilo sa nestalim saudijskim novinarom Džamalom Kašogijem, poručivši da je odlučan da otkrije istinu u vezi sa ovim slučajem.

 

Američki obaveštajci došli do saznanja da je Saudijska Arabija planirala da zadrži u pritvoru istaknutog novinara i kritičara Džamala Kašogija, koji je nestao pre nedelju dana, piše "Vašington post".

 

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je razgovarao sa zvaničnicima u Saudijskoj Arabiji na najvišem nivou o nestanku saudijskog novinara Džamala Kašogija. On je istakao i da želi da SAD otkriju istinu s tim u vezi.