Severnokorejski mediji slavili su juče uspeh samita u Singapuru,  posebno naglašavajući ustupke…

 

Američki predsednik Donald Tramp se vratio u Vašington sa istorijskog sastanka s liderom Severne Koreje Kimom Džongom Unom u Singapuru, i po dolasku proglasio da "više nema severnokorejske nuklearne pretnje".

 

Severna Koreja više ne predstavlja nuklearnu pretnju, poručio je danas američki predsednik Donald Tramp po povratku u Vašington iz Singapura, gde se sastao sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom.

 

Ukoliko se desi da Kim posluša Trampov savet i da pritom obojica nastave da se pridržavaju dogovora koje su postigli, lider Severne Koreje bi mogao da, umesto dosadašnjeg komunističkog diktatora, postane kapitalista, što je kroz šalu pomenuo i sam Tramp

 

Severna Koreja više ne predstavlja nuklearnu pretnju, poručio je američki predsednik Donald Tramp po povratku u Vašington iz Singapura, gde se sastao sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.

 

Posle istorijskog samita u Singapuru, Donald Tramp je pozvao Kim Džong Una da poseti SAD, dok je severnokorejski lider uputio poziv američkom predsedniku da poseti Pjongjang.

 

Istorijski susret severnokorejskog lidera Kim Džong Una i američkog predsednika Donalda Trampa dogodio se u Singapuru i već su počele da se nižu analize koliko će ovaj sastanak doprineti stabilizaciji situacije u svetu i ispisati nove stranice istorije.

 

Istorijski samit Donalda Trampa i Kim Džong Una predstavlja "radikalni zaokret" u bilateralnim odnosima SAD i Severne Koreje, ocenjuje KCNA. Katastrofalni odnosi dve zemlje "trajali su najduži period na Zemlji", navela je ta severnokorejska državna agencija u svom prvom izveštaju o samitu Tramp-Kim u utorak u Singapuru.

 

Istorijski samit američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog vođe Kim Džong Una predstavlja "radikalni zaokret" u bilateralnim odnosima SAD i Severne Koreje, javila je danas severnokorejska zvanična agencija KCNA.

 

Istorijski samit američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog vodje Kim Džong Una predstavlja "radikalni zaokret" u bilateralnim odnosima SAD i Severne Koreje, javila je danas severnokorejska zvanična agencija KCNA.Katastrofalni odnosi dve zemlje "trajali su najduži period na Zemlji", navela je agencija u svom prvom izveštaju o samitu Tramp-Kim u utorak u Singapuru.Severnokorejska agencija izrazila je nadu da će samit predstavljati "radikalni zaokret u izuzetno neprijateljskim odnosima dve zemlje".Agencija je navela da je tokom samita u Singapuru Kim Džong Un pozvao američkog predsednika da poseti Pjongjang i da je on prihvatio da ode u SAD."Kim Džong Un je pozvao Trampa da dodje u posetu Pjongjangu u odgovarajućem trenutku i Tramp je pozvao Kim Džong Una da dodje u SAD", navela je KCNA i dodala da su dvojica vodja "sa zadovoljstvom" prihvatila uzajamne pozive "uvereni da će to predstavljati još jednu važnu priliku za poboljšanje odnosa" dve zemlje.Severnokorejski vodja oce

 

Američki predsednik Donald Tramp rekao je u intervjuu za "Glas Amerike" da proces denuklearizacije Severne Koreje počinje "momentalno" i da smatra da je započet "fantastičan sporazum".

 

Šef SAD Donald Tramp doživeo je šok kada je, uprkos očekivanjima, u svetskoj javnosti dočekan na nož nakon istorijskog susreta sa severnokorejskim vođom Kim Džong Unom, gde mu je, osim da nije postigao gotovo ništa na tako dugonajvaljivanom samitu, zamereno i da je načinio skandalozne ustupke Pjongjangu.

 

Američki predsednik Donald Tramp se danas vratio u Vašington sa istorijskog sastanka s liderom Severne Koreje Kimom Džongom Unom u Singapuru, i po dolasku proglasio da "više nema severnokorejske nuklearne pretnje". Predsednički avion je u zoru sleteo na aerodrom Vojne baze Endrjus, u predgrađu Vašingtona.

 

Američki predsednik Donald Tramp se danas vratio u Vašington sa istorijskog sastanka s liderom Severne Koreje Kimom Džongom Unom u Singapuru, i po dolasku proglasio da "više nema severnokorejske nuklearne pretnje".Predsednički avion je u zoru sleteo na aerodrom Vojne baze Endrjus, u predgradju Vašingtona.Američki predsednik nije odstupio od svojih uobičajenih jutarnjih "tvitova"."Upravo sam sleteo. Bilo je to dugačk putovanje, ali svi sada mogu spavati mirnije i bezbednije nego na dan kada sam stupio na dužnost", napisao on u jednoj od poruka. "Nema više nuklearne prijetnje Severne Koreje. Upoznavanje Kim Džong Una je bilo zanimljivo i vrlo pozitivno iskustvo, a Severna Koreja ima veliki potencijal za budućnost"."Pre no što sam preuzeo dužnost, ljudi su mislili da ćemo u rat sa Severnom Korejom. Predsednik Obama je rekao da je Severna Koreja naš najveći i najopasniji problem. To više nije slučaj. Lepo spavajte večeras", dodao je Tramp  drugom "tvitu".Uprkos širokom izveštavanju me

 

Severna Koreja više ne predstavlja nuklearnu pretnju, poručio je danas američki predsednik Donald Tramp po povratku u Vašington iz Singapura. Tramp je na svom nalogu na Tviteru naveo da je njegov sastanak sa Kimom bio interesantno i veoma pozitivno iskustvo.

 

 

U trenucima pre nego što je Kim Džon Un u Singapuru seo za sto da potpiše zajedničko saopštenje sa Donaldom Trampom, njegovo obezbeđenje, a potom i sestra snimljeni su u neuobičajenim radnjama...

 

Istorijski susret severnokorejskog lidera Kim Džong Una i američkog predsednika Donalda Trampa dogodio se u Singapuru i već su počele da se nižu analize koliko će ovaj sastanak doprineti stabilizaciji situacije u svetu i ispisati nove stranice istorije.

 

Posle istorijskog samita u Singapuru, Donald Tramp je pozvao Kima Džonga Una da poseti SAD, dok je severnokorejski lider uputio poziv američkom predsedniku da poseti Pjongjang.

 

Lider Severne Koreje Kim Džong-un saopštio je da je hitno neophodno da Severna Koreja i SAD prekinu sa iritirajućim i neprijateljskim vojnim akcijama jedno protiv drugog, tokom razgovora sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, saopštila je nacionalna novinska agencija Severne Koreje KCNA.

 

Kim Džong-un saopštio je da je "hitno" neophodno da Severna Koreja i SAD prekinu sa "iritirajućim i neprijateljskim vojnim akcijama jedno protiv drugog". On je to naveo tokom razgovora sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, saopštila je nacionalna novinska agencija Severne Koreje KCNA.