Poslanici turskog parlamenta su se potukli za vreme glasanja o paketu amandmana na Ustav republike.

 

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će turski parlament usvojiti reformu Ustava prema kojoj bi imao šira predsednička ovlašćenja, uprkos kritikama opozicije.

 

Poslanici turskog parlamenta su se potukli za vreme glasanja o paketu amandmana na Ustav republike, prenosi televizija NTV.

 4

U turskom parlamentu je tokom raspave o novim ustavnim ovlašćenjima predsednika izbila tuča.

 

U turskom parlamentu izbila je tuča između poslanika tokom rasprave o paketu ustavne reforme s ciljem proširenja ovlašćenja turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. Poslanici iz vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) i glavne opozicione Republikanske narodne partije (ĆP) udarali su noćas jedni druge pesnicama i gurali se nasrćući jedni na druge pored skupštinske govornice, prenosi Rojters.

 1

U turskom parlamentu je tokom raspave o novim ustavnim ovlašćenjima predsednika izbila tuča. Poslanicima iz opozicione partije to se nije dopalo, pa su se najpre pogurali, a zatim i potukli.

 9

U turskom parlamentu je tokom raspave o novim ustavnim ovlašćenjima predsednika izbila tuča. Poslanica Fatma Kaplan iz vladajuće partije Pravde i razvoja htela je da snimi glasanje svojim mobilnim

 

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će turski parlament usvojiti reformu Ustava prema kojoj bi imao šire predsjedničke ovlasti, uprkos kritikama opozicije. Turski polanici su u ponedjeljak počeli razmatranje niz ustavnih amandmana koji će reformirati poltički sustav u zemlji u korist predsjednika države. Protivnici upozoravaju da će promjene koje mora odobriti parlament u nekoliko rundi glasanja ili moraju da budu izglasane na referendumu, omogućiti Erdoganu da vlada bez nadzora. Predsjednik Turske je odbacio ove navode, ocijenivši da je potrebno da o promjenama odlučuje narod.

 1

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će turski parlament usvojiti reformu Ustava prema kojoj bi imao šira predsednička ovlašćenja, uprkos kritikama opozicije."Šta god da uradite, verujem da će to (reforme) biti izglasano u parlamentu i otići pred narod", poručio je Erdogan opozicionim strankama koje ne podržavaju reforme.Turski poslanici su u ponedeljak počeli razmatranje niza ustavnih amandmana koji će reformisati sistem u zemlji i ojačati predsednička ovlašćenja.Protivnici upozoravaju da će promene koje mora da odobri parlament u nekoliko rundi glasanja ili moraju da budu izglasane na referendumu, omogućiti Erdoganu da vlada bez nadzora.Predsednik Turske je odbacio ove navode, ...

 

U fizičkom obračunu učestvovali poslanici vladajućeg AKP-a i glavne opozicione partije CHP.

 

U fizičkom obračunu učestvovali su poslanici vladajućeg AKP-a i glavne opozicione partije CHP.

 212

Tokom rasprave o paketu ustavne reforme koja podrazumeva proširenje ovlašćenja predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, između poslanika turkog parlamenta izbila je tuča. Poslanici The post Tuča u turskom parlamentu: Opozicija ne želi proširenje ovlašćenja Erdogana (VIDEO) appeared first on Bizlife.rs.

 1

U turskom parlamentu je tokom raspave o novim ustavnim ovlašćenjima predsednika izbila tuča.

 

Poslanici turskog parlamenta potukli su se za vreme glasanja o paketu amandmana na Ustav republike, prenosi televizija NTV.

 6

U turskom parlamentu izbila je tuča između poslanika tokom rasprave o paketu ustavne reforme s

 59