Predsednik Evropskog Saveta Donald Tusk ocenio je da je Severna Makedonija učinila sve što se od nje tražilo na putu evrointegracija, ali je dodao da sve države članice nisu spremne da narednih dana donesu odluku o početku pristupnih pregovora sa Skopljem.

 

Predsednik Evropskog Saveta Donald Tusk ocenio je danas da je Severna Makedonija učinila sve što se od nje tražilo na putu evrointegracija, ali je dodao da sve države članice nisu spremne da narednih dana donesu odluku o početku pristupnih pregovora sa Skopljem.

 

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk ponovo je izjavio da se zalaže da se Severnoj Makedoniji i Albaniji dozvoli da počnu razgovore o članstvu u EU.

 

Šef Evropske komisije rekao da 'nema smisla anticipirati to što neki predviđaju između Albanije i S. Makedonije'.

 

Čelnici Evropske unije Donald Tusk i Žan-Klod Junker stavili su do znanja da medju članicama EU postoji uzdržanost kad je reč o davanju datuma za početak pregovora o članstvu sa Severnom Makedonijom i Albanijom. U isto vreme, 13 članica EU izdalo je saopštenje u kojem se poziva na otvaranje pregovora i ocenjuje da proces proširenja predstavlja ulaganje u stabilnost Evrope. Opširnije...

 

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk ponovo je danas izjavio da se zalaže da se Severnoj Makedoniji i Albaniji dozvoli da počnu razgovore o članstvu u EU, ali je dodao da se s takvim njegovim stavom ne slažu sve zemlje članice.

 

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk preporučio je danas da se sa Severnom Makedonijom i Albanijom počnu pristupni pregovori ali i dodao da se s njegovom ocenom ne slažu sve članice EU.

 

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker je nakon razgovora sa premijerom Albanije Edijem Ramom izjavio da nema smisla anticipirati to što neki predviđaju na zapadnom Balkanu između Albanije i Severne Makedonije.