Britanska policija saopštila je da je ukupno 21 osoba tražila lekarsku pomoć posle upotrebe nervnog agensa u napadu na bivšeg ruskog špijuna i njegove ćerke. Vršilac dužnosti šefa policije Viltšira Kir Pričard rekao je danas za “Skaj njuz“ da je "jedan broj " tih ljudi imalo analize krvi, pružena im je podrška i dati su im bolnički saveti.

 

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad opisala je napad hemijskim neuro-otrovom na bivšeg ruskog špijuna i njegovu ćerku kao drzak i nesmotren čin. Rad je u Parlamentu izjavila da su "ogromni resursi" usmereni na nalaženje odgovornih za trovanje Sergeja Skripala i njegove ćerke Julije.

 

Ruske televizijske stanice danima su praktično ćutale o napadu na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala u Velikoj Britaniji, piše BBC. Sve se promenilo, kako se navodi, u sredu kada je jedan prezenter progovorio o trovanju. Sergej Skripal (66) i njegova ćerka Julija (33) nađeni su u nedelju u Solsberiju u besvesnom stanju, a i dalje su kritično.

 

Bivši ruski špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka, koji su otrovani nervnim agensom, sada u stabilnom, mada i dalje kritičnom stanju, prenosi BBC. Britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad je poručila da će Britanija metodično raditi na utvrđivanju ko je izveo napad nervnim agensom, a potom će, kako je najavila, preduzeti čvrstu akciju, prenosi Rojters. "Oboje su i dalje bez svesti, i u kritičnom, ali stabilnom stanju", rekla je ministarka u obraćanju britanskom parlamentu.