Ministarstvo odbrane Ukrajine upozorava Moskvu da će uskoro poslati vojne brodove kroz Kerčki moreuz gde je Rusija zaplenila tri ukrajinska broda pre dve sedmice.

 

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane upozorilo je danas Rusiju da će uskoro poslati vojne brodove kroz Kerčki moreuz gde je Rusija zaplenila tri ukrajinska broda pre dve sedmice.

 

Ukrajinski ministar odbrane Stepan Poltorak izjavio je danas da će Ukrajina uskoro opet poslati vojne brodove kroz Kerčki moreuz gde je Rusija pucala na tri ukrajinska broda pre dve nedelje.

 

Ukrajina je danas optužila Rusiju da nastavlja blokadu Kerčkog moreuza koji povezuju Crno more s Azovskim morem.Ukrajinska pogranična služba saopštila je da je 140 brodova blokirano s obe strane moreuza zbog preteranih provera i odlaganja s ruske strane.Zvaničnici Ukrajine optužuju Rusiju da je stvorila usko grlo za ukrajinske brodove i da ih sprečava da plove.Tenzije izmedju Rusije i Ukrajine rasplamsale su se prošlog meseca kada je ruska granična služba pucala na tri ukrajinska broda koja su prolazila kroz Kerčki moreuz i potom zarobila brodove i posadu.Incident 25. novembra u Crnom moru je poslednji u nizu eskalacija u sukobu Rusije i Ukrajine koji je počeo 2014. kada je Rusija anektirala ukrajinsko Krimsko poluostrvo.

 

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane upozorilo je danas Rusiju da će uskoro poslati vojne brodove kroz Kerčki moreuz gde je Rusija zaplenila tri ukrajinska broda pre dve sedmice

 

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane upozorilo je Rusiju da će poslati vojne brodove kroz Kerčki moreuz, u kome je Rusija zaplenila tri ukrajinska broda. Ukrajinski ministar odbrane Stepan Poltorak rekao je novinarima da njegova zemlja namerava da pošalje vojne brodove kroz Kerčki moreuz, navodeći da će u suprotnom Rusija u potpunosti okupirati Azovsko more.

 

KIJEV: Ukrajinsko Ministarstvo odbrane upozorilo je Rusiju da će uskoro poslati vojne brodove kroz Kerčki moreuz gde je Rusija zaplenila tri ukrajinska broda pre dve sedmice.