U Zagrebu se ne stišavaju reakcije na najavljenu posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Udruženje udovica hrvatskih branitelja iz domovinskog rata najavljuje protest sa kojim su upoznati u hrvatskom MUP-u čiji prvi čovek poručuje da razloga za brigu nema. Ministri odbrane, sadašnji u Srbiji i bivši u Hrvatskoj, pak, razmenjuju oštre poruke.

 49

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji u ponedeljak odlazi u Zagreb, tamo bi trebalo da dočekaju protesti udovica i veterana, piše portal “Index“. Kako navodi portal, Vučić je tada došao da uveliča Kolindinu inauguraciju, a to nije smetalo udruženjima bliskim HDZ.

 10

Uprkos pozivu hrtske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da se zaustavi "verbalni rat" na liniji Zagreb - Beograd, uoči prve zvanične posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u Hrvatskoj se ne stišava bura izazvana najavom te posete.

 

Bivši hrvatski ministar branitelja Fred Matić ocenjuje da nema smisla da Hrvatska od Srbije traži ratnu odštetu, što je zahtev koji se pominje u vezi s posete predsednika Aleksandra Vučića Zagrebu. Najavljeni protesti.

 1

Uprkos pozivu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da se zaustavi verbalni rat na liniji Zagreb - Beograd, uoči prve zvanične posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u Hrvatskoj se ne stišava bura izazvana najavom te posete.

 

Nekadašnji hrvatski ministar branitelja Predrag Fred Matić ocenjuje da nema smisla da Zagreb od Beograda traži ratnu odštetu, tokom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, što je ovih dana spominjao hrvatski premijer Plenković.

 

Predsednik udruženja Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Josip Đakić i udruženje udovica hrvatskih branitelja najavili proteste zbog dolaska Vučića. "HVIDR-a je uvek bila uz naše roditelje, i porodice poginulih, nestalih i zatvorenih pa će i ovom trenutku izraziti negodovanje zbog dosadašnjeg nečinjenja srpskih vlasti i Vučića jer merila i kriterijumi koji su građeni kao posebna merila i kriterijumi u pretpristupnim pregovorima Srbije s EU nisu ispunjeni", rekao je Đakić, prenela je regionalna N1 televizija.

 

Udruženje udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata organizovaće protest zbog posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, preneo je Večernji list

 2

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji u ponedeljak odlazi u Zagreb, tamo bi trebalo da dočekaju protesti udovica i veterana, piše portal "Index".

 

Predsednik udruženja Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Josip Đakić i udruženje udovica hrvatskih branitelja najavili proteste zbog dolaska Vučića.

 

Uprkos pozivu hrtske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da se zaustavi "verbalni rat" na liniji Zagreb - Beograd, uoči prve zvanične posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u Hrvatskoj se ne stišava bura izazvana najavom te posete.

 

Udruženje udovica hrvatskih branitelja održaće u ponedeljak u 10 sati na Trgu Sv. Marka protest protiv dolaska predsednika Aleksandra Vučića u Zagreb.

 1

Bivši hrvatski ministar branitelja Fred Matić kaže da nema smisla da Hrvatska od Srbije traži ratnu odštetu tokom posete predsednika Aleksandra Vučića. "Ako bi mi tražili odštetu za Domovinski rat, Srbi bi za Drugi svetski rat, mi bi onda za Prvi svetski rat, a Srbi bi onda za Kosovsku bitku", naveo je Matić za N1.

 

Bivši hrvatski ministar branitelja i poslanik SDP Predrag Matić kaže da je poseta predsednika Srbije Hrvatskoj kurtoazna, a da Zagrebu nije bila potrebna. Komentarišući upozorenje ministra Aleksandra Vulina o ustaškom "dočeku", odgovorio je sa "budala, bre". Smatra da političari dve zemlje ne žele da reše probleme, a da od reparacije nema ništa.

 71

Udruženje udovica hrvatskih branitelja organizovaće protest zbog posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, preneo je "Večernji list".