Predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji u ponedeljak odlazi u Zagreb, tamo bi trebalo da dočekaju protesti udovica i veterana, piše portal “Index“. Kako navodi portal, Vučić je tada došao da uveliča Kolindinu inauguraciju, a to nije smetalo udruženjima bliskim HDZ.

 10

Predsednik udruženja Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Josip Đakić i udruženje udovica hrvatskih branitelja najavili proteste zbog dolaska Vučića. "HVIDR-a je uvek bila uz naše roditelje, i porodice poginulih, nestalih i zatvorenih pa će i ovom trenutku izraziti negodovanje zbog dosadašnjeg nečinjenja srpskih vlasti i Vučića jer merila i kriterijumi koji su građeni kao posebna merila i kriterijumi u pretpristupnim pregovorima Srbije s EU nisu ispunjeni", rekao je Đakić, prenela je regionalna N1 televizija.

 

Bivši hrvatski ministar branitelja Fred Matić kaže da nema smisla da Hrvatska od Srbije traži ratnu odštetu tokom posete predsednika Aleksandra Vučića. "Ako bi mi tražili odštetu za Domovinski rat, Srbi bi za Drugi svetski rat, mi bi onda za Prvi svetski rat, a Srbi bi onda za Kosovsku bitku", naveo je Matić za N1.